Foto: Shutterstock
Senatnē, kad mēnešu nosaukumi norādīja norises dabā, februāris tika dēvēts par Sveču mēnesi. Bet, ja tumšo februāra vakaru īsināšanai pieņemsi izaicinājumu šomēnes ik dienu savā virtuvē izmēģināt kādu pankūku recepti, februāri droši vari dēvēt arī par Pankūku mēnesi.

Garšīgākai pārziemošanai un Pankūku mēneša iedvesmai piedāvājam 28 plāno pankūku receptes no "Tasty.lv" allaž bagātajiem apcirkņiem. Zemāk atradīsi gan dažādas plāno pankūku mīklas, gan idejas saldiem un sāļiem pildījumiem un īpaši kārdinošiem pasniegšanas veidiem.

Starp citu, ja vēlies cepšanas laikā lietot mazāk eļļas vai taukvielu, kas sakarstot mēdz dūmot, īsi pirms cepšanas, kamēr karst panna ar pretpiedeguma pārklājumu, pievieno un iekul pankūku mīklā 4-5 ēdamkarotes eļļas. Šo padomu var likt lietā, ar taukvielām papildinot teju jebkuru plāno pankūku mīklu. Tad mīklu pa kausiņam veikli lej uz pannas un, kad uz mīklas virsmas parādās nelieli caurumiņi, apgriez un cep vēl pārdesmit sekundes, pēc tam veikli uzslidinot uz šķīvja. Lai pankūka iegūtu sulīgumu un patīkamu saldkrējuma sviesta garšu, vēl silto pankūciņu no vienas puses iezied ar sviesta gabaliņu, kas ērtības labad uzdurts uz dakšas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!