Foto: Shutterstock
No kokosriekstiem tapušos produktus ir vērts iekļaut savā virtuvē. Pirmkārt, tiem ir labs glabāšanas termiņš, un tie varēs gaidīt savu uznācienu, nesaskābstot tik ātri kā parastais piens. Otrkārt, tā ir iespēja izmēģināt jaunas receptes un atklāt jaunas garšas. Treškārt, kokosrieksta piens, sviests un krēms ir neaizstājami palīgi visiem, kas ir vegāni vai ar laktozes nepanesību.

Kokosriekstu piens

Šis produkts ir atvērts plašām sadarbības iespējām! Pikantas Āzijas zupas? Jā, lūdzu! Maigas ķirbju krēmzupas? Nav problēmu! Tumīgi un sātīgi smūtiji? Kokosriekstu piens ir ierindā! Sautējumi, putras, pienā sutināti graudaugi, sākot ar rīsiem, beidzot ar putraimiem? Kokoss nepacietīgi trinas pie katla! Dodiet tik tam iespēju! Faktiski kokosa pienu var pievienot visām receptēm, kur atrodi vārdu "piens". Protams, ka jārēķinās ar to, ka tam nebūs ierastā un neitrālā govs vai kazas piena garša, tas būs maigāks, saldāks un ar kokosa noti.

Kokosriekstu krēms

Krēms ir piena līdzinieks, tikai daudz biezāks, treknāks un intensīvāks garšā. Taču to droši var izmantot visur, kur tiek prasīts pievienot kokosriekstu pienu. Pateicoties savam maigumam, tas veidos ideālu sadanci ar visām asajām un pikantajām garšām.

No šī baltā un krēmīgā produkta var iegūt pat putukrējumu. Atliek vien sirsnīgi saputot un pievienot papildu garšas.

Kokosriekstu krēms arī prasīties uzprasās, lai tiktu pārstrādāts dažādos saldējumos. Pagatavošanas tehnikai nav nozīmes – sakults ar roku vai pagatavots saldējuma mašīnā, galarezultāts neliks vilties!

Kokosriekstu sviests

No kokosriekstiem tapušais sviests vislabāk iederas, kad jāgatavo kāds deserts vai kūka. Tam piemīt lieliska spēja sastindzināt pagatavotos gardumus.
Sviests lieliski noderēs, gatavojot dažādus sautējumus un zupas. Tam nav izteiktas garšas, tāpēc palīdzēs izcelties apceptajiem produktiem. Protams, šo sviestu var izmantot visos ierastajos sviesta veidos: smērēt uz maizes, cept pankūkās un cepumos.
Kokosriekstu sviestu droši var aizstāt arī ar kokosriekstu eļļu. Vizuāli tie ir pat līdzīgi, bet atšķirība ir tajā, ka sviests satur nedaudz vairāk šķiedrvielu. Un vēl, paralēli gatavošanai, šo sviestu droši var aizņemties un iesmērēt kā seju, tā rokas – mīkstumam un maigumam.

Kuram kokosriekstu produktam tu dosi iespēju izpausties pirmajam?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!