Foto: PantherMedia/Scanpix
Cepeša smarža, mijoties ar štovētu kāpostu saldskābo aromātu, ziņo, ka jau pavisam drīz būs laiks sēsties pie svinību galda. Kāposti jau izsenis ir latvieša vēderam saprotams un tīkams paēdiens, tādēļ nebūs melots sakot, ka katram no mums ir sava štovētu kāpostu recepte. "Īstā" garša visbiežāk ir tā, kas atsauc atmiņā ģimeniskos vakarus vecāku vai vecmāmiņas mājās. Tā kā kāpostu gatavošana ir samērā laikietilpīgs pasākums, ikdienā, protams, var izlīdzēties ar vekalos nopērkamajiem "spainīšu" kāpostiem, bet svētkos gan ne. Tad labāk uzsien skaistāko priekšautu un dodies virtuvē, lai radītu garšas un smaržas, kas pārtaps skaistās atmiņās un tiks nodotas mantojumā nākamajām paaudzēm.

Sarkano kāpostu sautējums ar čili

Foto: Vida Press

Neraugoties uz "jiftīgi" violeto krāsu, sautēti sarkanie kāposti ir ne vien dekoratīvi, bet arī ļoti garšīgi. Izmēģini šo recepti kopā ar pikantām desiņām vai aromātisku cepeti.

Lasīt vairāk

Baltvīnā sautēti kāposti

Foto: Shutterstock

Ziemas sezonā uzturā ieteicams lietot rudenī ievāktos vietējos dārzeņus – kāpostus, bietes, burkānus, kā arī ievestos sezonas augļus mandarīnus. Šajos produktos esošās uzturvielas palīdzēs uzlabot veselību un stiprināt imunitātes sistēmu. Izmēģini šo oriģinālo un vienkārši pagatavojamo ziemas recepti no "Lido" šefpavāru krājumiem.

Lasīt vairāk

Sinepju un krējuma mērcē sautēti Briseles kāposti

Pannā sutināti Briseles kāposti ar burkāniem krēmīgā sinepju mērcē.

Lasīt vairāk

Apelsīnu sulā štovēti kāposti

Apelsīnu sulā štovēti kāposti - gan svētku galdam, gan ikdienas maltītei. Šis ēdiens piemērots arī cukura diabēta slimniekiem.

Lasīt vairāk

Šķovēti kāposti ar medu un kūpinātu gaļu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Štovēti kāposti ar medu un kūpinātu gaļu gardi gan karstā, gan aukstā veidā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!