Foto: Shutterstock
Karsta, svaigi kulta kartupeļu biezputra ir viena no dzīves lielajām baudām. Viens no ēdieniem, kas sasilda gan miesu un garu, un rada tūlītēju labsajūtu. Un karstu kartupeļu biezputras laimi ar sviesta actiņu vidū šovakar ir pelnījis ikviens.

Miltainie kartupeļi kārtīgi samīcīti ar piestu vai pat izberzti caur kādu virtuves gadžetu, tā, lai ne mazākais kunkulītis netraucētu baudīt kartupeļu biezputras samtaino krēmīgumu. Sīpoli ir sīksīki sakapāti, piens ir sakarsēts (aukstu pienu pieliet karstai biezputrai ir gastronomisks grēks!) un uzmanīgi ieliets biezputras mīlīgajās "mišelina" krunciņās.

Viss sakults un uzlikts uz uguns līdz pirmajam burbulim, biezputra garšīgi nopūšas un – buhhh! – izšauj to gaisā. Gatavs! Lielā bļodā iekšā un uzreiz uz galda! Kartupeļu biezputra jāēd karsta!

Ko ēdīsim klāt? Kartupeļu biezputra pati par sevi ir gastronomiskās baudas kalngali, ko tur vēl vajag! Bet var, protams, ielikt sviestiņu viducītī, var uzlikt pa virsu kartīgu krējuma karoti, un galu galā, sagriezts un uz pannas sačurkstināts cauraudzītis biezputras iedobītē ir īsta laime. Ir tas laiks, kad sasildīties pašam un sasildīt tuvākos ir svēts pienākums, un ar kartupeļu biezputru tas izdodas vienmēr.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!