Foto: Shutterstock

Kartupeļu pankūkas ir īsts mājīguma un laimes simbols. Tādas cep laimīgās mājās, tādas cep, kad kāds, neraugoties uz rīvēšanu un – ui! – bišķi aizrīvēto pirksta galu, ļoti grib savējos iepriecināt – jo visiem garšo ka traks! Vislabāk jau tādas – uzreiz no pannas. Tā rīvētājs var rīvēt un cepējs cept, un pankūku kaudzīte tā arī nepieaug, jo visas pankūciņas ģimeniskā laimē un vienprātībā tiek apēstas pa tīro!

Rīvētājs šajā procesā ir galvenais cilvēks, tas nu ir skaidrs. Protams, kartupeļus var sarīvēt arī virtuves kombainā, un lielākai saimei jau nekas cits arī neatliek. Kombainam ir priekšrocības, nenoliedzami – ātrums, daudzums, īpaši ņemot vērā, ka gan mizoti, gan rīvēti kartupeļi ātri samelnē.

Foto: Shutterstock

Patiesībā – gaumes lieta! Dažiem tieši patīk tas kartupeļu tumīgums, un, ja plānots gatavot kartupeļu pankūkas ar maltās gaļas vai cauraudzīša pildījumu, tad tāda vijīgāka, blīvāka masa labāk saturēs visu kopā. Vēl krējuma pika pa virsu – kad jau, tad jau – gardums bezgalīgs, omulība un kopā ēšanas laimīte jumtu nes nost!

Foto: Shutterstock

Taču jāsaka – tās īsti cakainās, mežģīņainās kartupeļu pankūciņas vislabāk izdodas, kad kartupelis rīvēts ar rokām uz rupjās rīves. Ar kombainu rīvētās pankūciņas būs maigākas, mīkstākas un struktūrā viendabīgākas. Bet, ja gribas tās spurainās, trauslās kartupeļu mežģīnes, tad būs vien jāņem rīve palīgā. Un tad jau – izvēles brīvība, vai ēst tādu mazliet kraukšķīgu gardumu tāpat vai ar krējumu, vai ar lasi un, ak jel, varbūt pat ikriem!

Foto: Shutterstock

Tādas nu ir tās kartupeļu pankūciņas – no ģimeniskas murrāšanas līdz glaunai pieņemšanai kā Filadelfijas smalkākajos namos ir tikai daži soļi! No omulīga mājīguma un karstas tējas siltas gaismas pielietā virtuvē līdz šampanietim un kristāla lustrai kas atmirdz sarkanajos ikros uz pankūciņām... Kartupeļu pankūciņas ir tāds ēdiens, kas iederas uz jebkura galda!

Starp citu, kartupeļu pankūciņas ar ābolu mērci ir tradicionāls vācu ēdiens. Varbūt jāpamēģina kartupeļu pankūciņas ar ko saldu? Katrā ziņā ābolu un brūkleņu zapte klāt der izcili, saka zinātāji.

Foto: Shutterstock

Tad nu šovakar izlemiet – vai ēdīsiet pankūciņas ar atšautu mazo pirkstiņu zem kristāla lustras, ikriem pagaldē ripojot, vai tā pa vienkāršo un mājīgo – ar krējumu vai ievārījumu. Lai nu kā – lai kartupeļu pankūciņu laimīte ar jums! Līdz ar visu kraukšķīgo maliņu! Iedvesmai – kraukšķīgāko, garšīgāko, sātīgāko kartupeļu pankūku receptes no "Tasty" krājumiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!