Foto: Shutterstock
Ziemassvētku laiks ir salds. Brūnais, baltais cukurs un pūdercukurs, rozīnes, šokolāde, putukrējums – ak, laime, tu esi tik salda! Tik salda, ka reizēm gribas pavisam ko citu – kreptīgu, mazliet sāļu, intensīvu... Kaut ko ķiplokainu!

Kraukšķīga ķiploku bagete, ķiploku grauzdiņi, vistas spārniņi ar ķiplokiem, siera salāti ar kārtīgu ķiploku devu – kā jums tas izklausās? Pēc idejas jestrām brokastīm, mazām vakariņām vai šīvakara našķim pie televizora?

Skaidrs, ka ķiploks ir pilnīgi neatvairāms – tā smarža un garša nudien nav no šīs pasaules, un pareizajā brīdī un dvēseles stāvoklī ķiploki ir vienkārši nepieciešami. Gan ēst gatavošanā kā tādā– kā vispār iespējams pagatavot ēdienu bez ķiplokiem, es jums prasu? – gan dažādu gardumu cepšanā.

Ķiploku jautājumos vienaldzīgo nav un nevar būt. Kāda laime, ja izdodas satikties cilvēkiem, kuriem ķiploku bagete tiešām ir gardums un ķiploku grauzdiņi – dzīvei pilnīgi nepieciešams uzkožamais omulīgā vakarā, kad tik jauki ieritināties vienam otra līkumiņā. Tieši jums par prieku, draugi, "Tasty" dalās ar savām ķiplokmaižu receptēm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!