Foto: Shutterstock
Nekur nav tik labi kā mājās, kur smaržo pēc tikko ceptiem auzu pārslu cepumiem. Cilvēkam, kuram vienā rokā karsta tējas krūze, otrā – vēl silts cepumiņš, netrūkst ne nieka. Īpaši tad, ja uz galda stāv liela bļoda, uz kuras pusi pastiept roku vēl un vēl.

Mājīgāku cepumu par auzu pārslu cepumiem vienkārši nav. Daudziem tie ir arī pirmie, kas iešaujas prātā, kad ātri gribas uzcept kaut ko garšīgu. Ātri un vienkārši pagatavojama mīkla, kas pa spēkam pat bērnam, mirklis – un panna ir cepeškrāsnī, un salda smarža sāk piepildīt virtuvi. Uzvēdī karsta sviesta smarža un auzu rūgtenais saldenums, un cepumi gatavi. Cieta, kraukšķīga ārpusīte, mīksta iekšpuse, garšīgi un skaisti savā vienkāršībā.

Īsti kārumnieki, protams, pieber mīklai kādu krikumu, kas auzu pārslu cepumiņam iedod papildu garšu un raksturu: ķirbju sēkliņas, rozīnes, šokolādes gabaliņus, riekstus un žāvētas dzērvenes, dzirdēts arī par lavandu ziediem auzu pārslu cepumos. Ja tev ir kāda neparasta auzu pārslu cepumu recepte – atsūti uz receptes@delfi.lv! Ar labām lietām jādalās, un cepumiņu recepšu nekad nevar būt par daudz. Dalāmies arī ar garšīgām auzu pārslu cepumu receptēm no "Tasty" kolekcijas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!