Foto: Shutterstock
Kad domājam par ēdieniem un garšām, kas joprojām liek sariesties siekalām mutē, tad tie ir tādi, ko nereti gatavojušas mūsu mammas, vecmammas, vīramātes, tantes un citas svarīgās dzīves sievietes. Tikai omīte prot tik perfekti aizlocīt speķa pīrādziņu, ka krāsnī tie nekad nesasprāgst. Un kotletes? Tās vissulīgākās sanāk tieši mammai. Tāpēc paldies viņām, kas iemācījušas vienu no svarīgākajām lietām pasaulē – gardi pagatavot ēst!

Mātes dienas noskaņās laiks ne tikai doties meklēt ziedus un kādu jauku dāvaniņu, bet palutināt mammu (un būsim godīgi – arī sevi) ar kādu tiešām labu ēdienu, kas aizgūts tieši no viņas. Kārtīga lauku biskvīta torte trīs stāvos, biezpiena pončiki, speķa pīrādziņi, karbonādes ar sinepēm, sīpolklopsis pusdienās vai varbūt borščs pēc ukraiņu vīramātes receptes būs patiesi laba izvēle.

Zemāk atradīsi mammu, omīšu, kaucmindiešu, vīramāšu un citu varenu ēst gatavotāju receptes no "Tasty.lv" krājumiem, kas izturējušas ne tikai prasīgo ēdāju pārbaudi, bet arī laikā. Lai sirdssilta Mātes diena!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!