Foto: Shutterstock

Saskaņā ar Austrumu kalendāru, 2020. gads būs žurkas/peles gads. Lai pielabinātu nākamā gada aizbildni, gadu mijā cel galdā siera salātus – klasisku vērtību, kas garšo visiem un nekad neliek vilties. Salāti ar krietnu devu rīvēta siera noteikti ierindojas starp tiem, kas ir ātri pagatavojami, tādēļ svētkos lieki nenāksies svīst pie plīts. Turklāt daudzi siera salāti lieliski noderēs arī sāļo groziņu un lavaša pildījumam.

Tas var būt Krievijas, Holandes, Ementāles vai kāds cits siera gabals, kas kā viena no galvenajām sastāvdaļām veido salātus. Sajauc to ar vārītām, sarīvētām bietēm, ķiplokiem un majonēzes-krējuma mērcīti, izmanto konservētu kukurūzu, vārītas olas, tomātus vai gurķus, grauzdiņus un pasniedz tos kā kārtainos salātus vai uztaisi ātro vakariņu versiju, pagatavojot krabju salātus ar sieru, kura daudzumu nevajag žēlot.

Siers labi sader ar dažādām svaigām piedevām, tādējādi kontrastējot ar sātīgajām siera strēmelēm vai gabaliņiem. Liec lietā konservētos zirnīšus, sagriez gabaliņos vistas girosu, sajauc ar konservētām pupiņām vai pat makaroniem un svaigiem dārzeņiem.

Ja netīk aizrauties ar treknajām majonēzes un krējuma mērcēm, kas ir diezgan raksturīgas siera salātiem, pagatavo vieglāku mērces versiju no bezpiedevu vai grieķu jogurta un garšvielām. Savukārt, lai līdzsvarotu siera kreptīgumu, noteikti pievieno kādas svaigas piedevas – tie var būt zaļumi, svaigi tomāti, gurķi, paprika vai kas cits, kas garšo vai pieejams ledusskapī.

Foto: Shutterstock

Un nobeigumā neizmirsti par dekorēšanu. Lai salāti atbilstu nākamā gada tematikai, dekorē tos ar pelītēm, ko var itin vienkārši pagatavot no cieti vārītām vistu vai paipalu olām, izdaiļojot tās ar siera austiņām, piparu acīm un deguntiņiem.

Laimīgu 2020. gadu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!