Foto: Shutterstock
Rudenī var darīt to, ko nedara citos gadalaikos – stilīgi fotografēties krāsainajās koku lapās, doties uz Siguldu skatīties zelta rudeni, novērtēt gada auglīgo ražu un atsākt baudīt karstos rudens dzērienus. Tieši tāpēc "Tasty" apkopoja dzērienu receptes pilnvērtīgai vēsā laika baudīšanai.

"Karstajos kafijas dzērienos šobrīd populāras ir augu pienu alternatīvas. Cilvēkiem vienkārši garšo. Savukārt bezalkoholiskajos karstajos kokteiļos cilvēki labprāt izvēlas pašmāju garšas – ābolus, dzērvenes, smiltsērkšķi," novērojis "Ezītis miglā" bārmenis Artūrs Mamonovs, piebilstot, ka arī bezalkoholiskais karstvīns ir lieliska iespēja noķert aukstā gadalaika patīkamo sajūtu.

Ierastos dzērienu traukus viņš iesaka padarīt pievilcīgākus – drēgnajos vakaros tos var radīt mājīgākus, "uzvelkot" šallīti. Dekorā var izmantot ogas, augļus, garšaugus – piparmētras, rozmarīnu un timiānu. Artūrs arī novērojis, ka cilvēki arvien biežāk karsto dzērienu līdzņemšanai izmanto savas termokrūzes – krāsainas, atšķirīgas, ar savu raksturu.

Vienu un to pašu dzērienu var padarīt krasi atšķirīgu, pamainot garšvielas. Klasika – kanēlis, bet kāpēc nepamēģināt anīsu vai smaržīgos piparus? Kā ideju bārmenis min kafiju ar čili pipariem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!