Foto: Shutterstock

Pankūkas, pankūciņas, plāceņi un plācenīši... Pildītas, plānas, biezas un pufīgas, rauga, kefīra, dārzeņu... Katram savas mīļākās pankūkas, bet, kā izcept ideālās pankūkas? Kādas viltības jāievēro, gatavojot pankūku mīklu?

Pankūku mīklas sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā vai siltākām – tās nekādā gadījumā nevar būt aukstas. Savukārt pannai jābūt izcilai, ideālajā variantā – no čuguna, uzskata veco laiku saimnieces.

Pēc tam, kad pankūku mīkla iejaukta, ļauj tai 30 minūtes ievilkties, lai miltu lipeklis nedaudz uzbriestu. Pankūkas būs elastīgākas, cepšanas laikā neizjuks.

Pankūkas jācep nesteidzīgi, uz vidējas liesmas, lai tās vienmērīgi apbrūnētu. Pirms liet pirmo mīklas karoti, pannai jābūt kārtīgi uzkarsušai.

Ja pankūku mīklai pievienota eļļa, cepšanas laikā taukvielas pannā nav jāliek (ja nu vienīgi pirms pirmās pankūkas). Ja pankūkas līp pie pannas, ņem talkā kartupeļa pusīti, kas uzdurta uz dakšiņas. Ielej nelielā šķīvītī eļļu un pamērcē tajā kartupeli – tā, lai tas pārklātos ar eļļu. Ar eļļaino kartupeli iezied pannu.

Ik reizi, kad lej pannā mīklu nākamajai pankūku porcijai, apmaisi to, lai mīkla visu laiku būtu vienādā konsistencē.

Mandeļu miltu pankūkas ar kļavu sīrupu

Foto: Shutterstock


Brīnišķīgam un saldam dienas sākumam – plānās pankūkas, kas gatavotas, daļu miltu aizstājot ar mandeļu miltiem. No norādītajiem daudzumiem sanāks 10 pankūkas.

Lasīt vairāk

Mazkaloriju pankūciņas no griķu miltiem

Foto: Shutterstock


Pankūkas un mazkaloriju uzturs šķietami nesader, tomēr tas ir iespējams. Izmēģini šo pankūku recepti, kurā tiek izmantoti griķu milti un medus!

Lasīt vairāk

Rauga pankūkas no saldā krējuma

Foto: DELFI


Rauga pankūkas no saldā krējuma būs vēl gardākas par tradicionālajām.

Lasīt vairāk

Amerikāņu pankūkas laiskām brīvdienu brokastīm

Foto: Shutterstock


Laba ideja brīvdienu brokastīm – pankūkas amerikāņu gaumē. Kārdinoši brūnas, biezas un ļoti garšīgas – īpaši, ja pasniedz ar plūstošu kļavu sīrupu un svaigām ogām.

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas no tomātu sulas

Foto: Shutterstock


Interesanta plāno pankūku variācija – mīklas pagatavošanai tiek izmantota arī tomātu sula, radot neparastu garšas baudījumu un interesantu pankūku krāsu.

Lasīt vairāk

Biskvīta pankūkas

Foto: Shutterstock


"Mans februāra ēdiens ir pankūkas, viennozīmīgi! Saldas un smaržīgas – svaigi ceptas pankūkas ir garantēts veids, kā brīvdienu rītos no migām izvilkt vīru un bērnus! Cepu visdažādākās – gan plānās, gan rauga, gan biezpiena plācenīšus! Recepte gan nav manis pašas, atrasta "Cālī", tomēr manās mājās tik bieži cepta, ka brīžiem šķiet, ka es pati to izdomājusi!" raksta Ilze.

Lasīt vairāk

Pankūkas ar gaļu

Foto: Shutterstock


Pankūkas ar gaļu kārtīgām brokastīm vai launagam.

Lasīt vairāk

Biezpiena plācenīši ar mannu

Foto: Shutterstock


Vienkārša biezpiena plācenīšu recepte.

Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar sieru

Foto: iStock


Ko pagatavot vakariņās pēc darba, lai viss vakars nebūtu jāpavada pie plīts un varētu veltīt laiku ģimenei? Šīs kartupeļu pankūkas var izcept 20 minūtēs, turklāt recepte ir tik vienkārša, ka būs pa spēkam arī iesācējiem.

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas

Foto: Shutterstock


Cepot plānās pankūkas, pats svarīgākais ir pareizas konsistences mīkla un ļoti karsta panna. Kas gan var būt labāks par plānajām pankūkām, ko ēd kopā ar pēc vasaras smaržojošu zemeņu ievārījumu, vēlās un nesteidzīgās svētdienas brokastīs?

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!