Salāti ar jogurta mērci: 24 receptes iedvesmai
Foto: Shutterstock

Vasarā, gluži kā pēc uztura speciālistu labākajām rekomendācijām, zaļos lakstus un salātus dažādās kombinācijās šķinam iekšā pat vairākas reizes dienā. Tiesa gan, gatavojot salātus no sezonas labumiem, der atcerēties, ka majonēzes vai trekna krējuma vietā aizdaram labāk izvēlēties kvalitatīvu augu eļļu vai kaloriju ziņā daudz pieticīgāko jogurtu. Lai nāktu tev talkā ar idejām, no "Tasty" apcirkņiem saulītē izcēlām 24 receptes salātiem ar vieglām jogurta mērcēm tavai vasaras ēdienkartei.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Array ( [id] => 50865941 [title] => Fiksie biezpiena salāti ar Korejas burkāniem, seleriju kātiem un krabju nūjiņām [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Ja palaimējies tirgū vai bodē tikt pie sulīgiem seleriju kātiem, tad tos var nokraukšķināt visneiedomājamākajos veidos, piemēram, kombinācijā ar latviešu biezpienu, Korejas burkāniem un austrumniecisko kinzu. Savukārt kosmopolītiskās krabju nūjiņas šajos salātos kalpo kā garšviela, piešķirot tiem umami garšu. Ātri, vienkārši un bez liekām kalorijām! [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/fiksie-biezpiena-salati-ar-korejas-burkaniem-seleriju-katiem-un-krabju-nujinam.d?id=50865941 [publish_date] => 2019-03-02 08:02:02 [picture_alt] => Fiksie biezpiena salāti ar Korejas burkāniem, seleriju kātiem un krabju nūjiņām [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g1.delphi.lv/images/pix/659x295/_bR-q0KXEEU/150cf5c76599cde1fd-50865955.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/ExlFbl1G5Qw/150cf5c76599cde1fd-50865957.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/jTR3fvJZruM/150cf5c76599cde1fd-50865957.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/R1jI9bLtXOk/150cf5c76599cde1fd-50865957.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/SHtZ_qZhFpI/150cf5c76599cde1fd-50865957.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/p7XtInW3PCU/150cf5c76599cde1fd-50865951.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Fiksie biezpiena salāti ar Korejas burkāniem, seleriju kātiem un krabju nūjiņām 

Array ( [id] => 49065013 [title] => Lapu salāti ar vārītu olu un jogurta-sinepju mērci [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => "Lapu salātus vasarā es varētu apēst daudz, bet ar nosacījumu - pēc iespējas dažādākus, un šad tad arī sātīgākus. Sātīgumam viens no ātrākajiem un vienkāršākajiem variantiem ir vārīta ola, bet dažādībai – katru reizi citādāka salātu mērce. Šī ir mana iecienītākā – jogurta un sinepju. Sāli katrs pievieno pēc savas garšas, manai to nevajag," stāsta bloga "Absolūts Ēd" autore, bioloģiskā lauksaimniece Ilze Lipska. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/lapu-salati-ar-varitu-olu-un-jogurta-sinepju-merci.d?id=49065013 [publish_date] => 2017-07-21 14:01:30 [picture_alt] => Lapu salāti ar vārītu olu un jogurta-sinepju mērci [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g4.delphi.lv/images/pix/659x295/5n4ro1HYcmM/b8de85970d32c74238-49065025.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/i21Ofq-pLc0/b8de85970d32c74238-49065027.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/pRQUB4W7mj0/b8de85970d32c74238-49065027.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/tqsXu_4csM8/b8de85970d32c74238-49065027.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/oN1qUdTv1qY/b8de85970d32c74238-49065027.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/qmik9Y-v_eA/b8de85970d32c74238-49065021.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Lapu salāti ar vārītu olu un jogurta-sinepju mērci 

Array ( [id] => 50442607 [title] => Ašais jogurta un biešu kārtojums ar fetas sieru un valriekstiem [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Krēmīgs jogurts, patīkami skābenas marinētās bietes, pikantais fetas siers un karamelizētu valriekstu saldums veido neticami saskanīgu garšu kombināciju. Šī kārtojuma pagatavošana aizņems ne vairāk kā 15 minūtes tava dārgā laika, bet rezultāts – gan garšas, gan izskata ziņā – būs restorāna cienīgs. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/asais-jogurta-un-biesu-kartojums-ar-fetas-sieru-un-valriekstiem.d?id=50442607 [publish_date] => 2018-10-01 09:25:32 [picture_alt] => Ašais jogurta un biešu kārtojums ar fetas sieru un valriekstiem [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g4.delphi.lv/images/pix/659x295/UGjkyCoYNB8/biesu-salati-grieku-jogurts-50442615.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/hqk4NUVmtxA/biesu-salati-grieku-jogurts-50442617.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/z6rAWtEZ-w4/biesu-salati-grieku-jogurts-50442613.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/FPQKfLkmomo/biesu-salati-grieku-jogurts-50442617.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/VBhEptiMRdA/biesu-salati-grieku-jogurts-50442617.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/7Q9MVwmMMCw/biesu-salati-grieku-jogurts-50442611.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Ašais jogurta un biešu kārtojums ar fetas sieru un valriekstiem 

Array ( [id] => 45936389 [title] => Skābeņu un jauno kartupelīšu salāti ar jogurta mērci [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => No skābenēm var izvārīt ne tikai zupu. Sajaucot jaunos kartupeļus, tvaicētus zirnīšus un skābeņu lapas, tu iegūsi atsvaidzinošus, pavasarīgus salātus, kas nevainojami saderēs ar gardo jogurta mērci. Izmanto nelielas vai vidēji lielas jaunās lapiņas. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/skabenu-un-jauno-kartupelisu-salati-ar-jogurta-merci.d?id=45936389 [publish_date] => 2015-05-08 11:30:27 [picture_alt] => Skābeņu un jauno kartupelīšu salāti ar jogurta mērci [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g3.delphi.lv/images/pix/659x295/xnOizavJmtE/skabenes-kartupeli-zalie-zirnisi-45937961.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/Re5sLRwZFo0/skabenes-kartupeli-zalie-zirnisi-45937963.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/LejAuHei3t4/skabenes-kartupeli-zalie-zirnisi-45937959.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/t3WV8zQkHm8/skabenes-kartupeli-zalie-zirnisi-45937963.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/dGPZI6r-mJk/skabenes-kartupeli-zalie-zirnisi-45937963.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/zO-vkh9Ry2o/skabenes-kartupeli-zalie-zirnisi-45937957.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Skābeņu un jauno kartupelīšu salāti ar jogurta mērci 

(1)

Array ( [id] => 51300197 [title] => Griķu salāti ar bietēm, kūpinātu lasi un diļļu mērci [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Vasara ir īpašs laiks – tā ir iespēja svaigā gaisā būt gandrīz nepārtraukti, atpūšoties, izklaidējoties, svinot, strādājot un darot arī pavisam ikdienišķas lietas, piemēram, gatavojot un ieturot maltīti. Salātu recepti piknikam pie dabas krūts piedāvā kulinārijas blogere Betija Kalēja sadarbībā ar AS “Dobeles dzirnavnieks”. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/griku-salati-ar-bietem-kupinatu-lasi-un-dillu-merci.d?id=51300197 [publish_date] => 2019-08-07 09:31:14 [picture_alt] => Griķu salāti ar bietēm, kūpinātu lasi un diļļu mērci [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g4.delphi.lv/images/pix/659x295/FwpcDtp7As4/4a3cd5d35bb4695c46-51300217.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/7nDqruSa7Ao/4a3cd5d35bb4695c46-51300225.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/tR2mWGcmTzc/4a3cd5d35bb4695c46-51300225.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/1HH2vkckJJs/4a3cd5d35bb4695c46-51300225.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/dLQkp94En2k/4a3cd5d35bb4695c46-51300225.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/pQSWaN6Fzuw/4a3cd5d35bb4695c46-51300215.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Griķu salāti ar bietēm, kūpinātu lasi un diļļu mērci 

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form