Foto: Shutterstock
Siltam un saulainam laikam iestājoties, gribas pamainīt ikdienas ēšanas paradumus un izvēlēties vieglāku maltīti. Tāpēc "Tasty" no sava arhīva izvēlējās dārzeņu salātu receptes, kuras vari viegli un ātri pagatavot gardām vakariņām visai ģimenei.

Šobrīd viss plaukst un dīgst, un laikapstākļi ietekmē to, ko vēlamies likt uz šķīvja. Varbūt pēc ziemas, kad neesam ēduši tik daudz dārzeņu, tieši šobrīd tos izvēlamies.

"Būtu ieteicams, ka dārzeņi sastāda pusi no mūsu šķīvja satura, jo šādā apjomā varam uzņemt dažādas vērtīgās vielas no tiem. Turklāt mūsdienu dzīve vairs nav piesātināta ar kustībām, un citas uzturvielas mums tik daudz nevajadzētu ēst, tāpēc dārzeņi varētu būt tas, ko likt kartupeļu, rīsu un griķu vietā," stāsta "OnPlate" sertificēta uztura speciāliste Līga Balode.

"Mēs ēdam vairāk dārzeņu arī, lai varētu kontrolēt ķermeņa svaru. Dārzeņi palīdz piepildīt sajūtu, ka gribas apēst vairāk. Labāk izvēlēties dārzeņu salātus bez treknām mērcē, jo mērces ļoti palielina ēdiena kaloriju daudzumu, piemēram, burkāni ar majonēzes mērci var sasniegt pat desmit reižu vairāk kaloriju nekā bez mērces. Un arī veikalos nopērkamajos gatavajos salātos novērots daudz kaloriju. Mērces varam pievienot, tomēr censties izvēlēties, piemēram, mazliet eļļas, pievienot citrona sula, garšvielas, mazliet sāls un piparu."

Līga Balode iesaka idejas, kā padarīt dārzeņu salātus interesantākus: "Daļu dārzeņu var uzcept krāsnī, daļu apēst svaigā veidā. Izvēlēties dažādas dārzeņu krāsas, pievienot riekstus un sēklas, kas dos sātīgumu, arī avokado – tas gan ir trekns, bet rada sāta sajūtu".

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!