Ābolu biskvītkūka ar karameļu mērci
Foto: Shutterstock
2.5000 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Karameļu mērcei
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
6 ĒK
6 ĒK ūdens
ūdens
200 ml
200 ml cukurs
cukurs
1 TK
1 TK jūras sāls
jūras sāls
Ābolkūkai
180 g
180 g milti
milti
180 g
180 g cukurs
cukurs
3
3 lielas olas
lielas olas
3
3 lieli āboli
lieli āboli
Kanēļa garoziņai
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Burvīga, maiga ābolkūka ar pikantu kanēļa garoziņu. To pasniedz ar karameļu mērci, kurai pievienots nedaudz jūras sāls. Tas mērci padarīs īpaši gardu un šoreiz parastā galda sāls nedos pareizo garšu. Dotais produktu daudzums piemērots kūkai, kuras diametrs ir aptuveni 20 cm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pirms sāk gatavot karameļu mērci, saldajā krējumā iejauc vaniļas ekstraktu. Pēc tam mērces katliņā ielej ūdeni, tam pievieno cukuru un izmaisa.

    Pēc tam katliņu liek uz vidējas uguns, uzvāra un karsē 6-8 minūtes, līdz karamele ieguvusi tumšu dzintara krāsu (175-190°C). Šajā laikā cukuru nav vēlams maisīt, jo tas veicina cukura kristalizēšanos.

    Katliņu noņem no uguns (uzmanību, karamele ir ļoti karsta), to maisot, lēnā, bet nepārtrauktā strūklā pievieno saldo krējumu. Karameli maisa, līdz tā pārtrauc burbuļot. Pēc tam pievieno jūras sāli. Ja nepieciešams, to pirms tam piestā sagrūž smalkāk. Mērci maisa, līdz sāls ir pilnībā izšķīdusi (uzmanību, mērci nevajadzētu garšot, tā joprojām ir ļoti karsta).

    Mērci ielej traukā un ļauj tai atdzist. Mērci var pagatavot vairākas dienas iepriekš un glabāt burkā ledusskapī. Karameļu mērci var izmantot arī citiem desertiem, saldējumam un kēksiņiem.

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Sagatavo izjaucamo kūku cepamo formu, to izklājot ar papīru. Nelielā bļodiņā samaisa kanēli ar cukuru, noliek malā.

    Bļodā iesit olas, pievieno cukuru un ar mikseri sakuļ gaišās putās. Pēc tam pa daļām iemaisa miltus, līdz veidojas gluda mīkla.

    Notīra ābolus, izņem serdes un sagriež ābolus nelielos kumosos. Tos iemaisa mīklā. Mīklu lej sagatavotajā formā, apbārsta ar kanēļa maisījumu.

    Formu liek karstā cepeškrāsnī uz aptuveni 30 minūtēm, līdz kūka zeltaini brūna un gatava (iespraužot koka skaliņu, tas laukā iznāk sauss). Pasniedz ar karameļu mērci.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form