Ābolu-brūkleņu plātsmaize
Foto: Leaving Big
5.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
200 g
200 g milti
milti
120 g
120 g vegāniskais sviests
vegāniskais sviests
40 g
40 g cukurs
cukurs
1/2 TK
1/2 TK kanēlis
kanēlis
1 ĒK
1 ĒK linsēklas
linsēklas
3 ĒK
3 ĒK ūdens
ūdens
Pildījumam
380 g
380 g sojas jogurts
sojas jogurts
1 ĒK
1 ĒK linsēklas
linsēklas
3 ĒK
3 ĒK ūdens
ūdens
50 g
50 g cukurs
cukurs
1
1 ābols
ābols
100 g
100 g brūklenes
brūklenes
100 g
100 g ābolu biezenis
ābolu biezenis
1/2 TK
1/2 TK kanēlis
kanēlis
Drumstalām
120 g
120 g milti
milti
120 g
120 g cukurs
cukurs
100 g
100 g vegāniskais sviests
vegāniskais sviests
 
rīvēta citrona miziņa
rīvēta citrona miziņa
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Latvijas pirmā Vegānfestivāla gaidās, kas norisināsies jau šī gada 26. augustā K.K. fon Stricka villā, Madara un Toms no "Leaving Big" atklāj, kā pagatavot vegānisku ābolu-brūkleņu plātsmaizi.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo pamatni. Visas sausās sastāvdaļas liek bļodā un samaisa. Sviestu sagriež mazos gabaliņos un pievieno maisījumam. Pievieno linsēklu "olu", ko iegūst, samaisot 1ĒK linsēklu ar 3 ĒK ūdens. Visu samīca kopā, līdz izveidojas viendabīga mīkla, kuru saveļ bumbā. Savelto mīklu ietin plēvē un atstāj ledusskapī uz 30 minūtēm.

    Gatavo pildījumu. Jogurtu, linsēklu "olu" un cukuru liek bļodā un labi samaisa. Sagriež ābolu šķēlītēs.

    Gatavo drumstalas. Bļodā samaisa miltus, cukuru un sarīvētu citrona miziņu. Auksto sviestu sagriež mazās šķēlītēs un pievieno maisījumam. Visas sastāvdaļas saberž, līdz tiek iegūtas irdenas drumstalas.

    Cepeškrāsni uzsilda līdz 170 grādiem. Cepamo veidni izklāj ar cepamo papīru.

    Mīklu vienmērīgi izlīdzina pa kūkas veidni, atstājot aptuveni 2 cm augstas maliņas. Virs mīklas izsmērē ābolu biezeni un izkārto ābolu šķēlītes, kuras nedaudz apkaisa ar kanēli. Virs ābolu šķēlītēm izkaisa daļu brūkleņu, nedaudz atstājot vēlākam laikam. Visu pārlej ar jogurta pildījumu un vienmērīgi izlīdzina.

    Plātsmaizi liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Pēc izņemšanas no krāsns tai pāri pārkaisa drumstalas un atlikušās brūklenes. Plātsmaizi liek cepeškrāsnī uz vēl 20 minūtēm, līdz drumstalas kļūst zeltaini brūnas.

    Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē, griež gabaliņos un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form