Ābolu, bumbieru un dzērveņu kēkss
Foto: Publicitātes foto
2.2308 13
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 bumbieri
bumbieri
2
2 āboli
āboli
100 g
100 g dzērvenes
dzērvenes
Drumstalām
70-100 g
70-100 g milti
milti
50 g
50 g sviests
sviests
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
0.5 TK
0.5 TK kanēlis
kanēlis
Mīklai
4
4 olas
olas
4 ĒK
4 ĒK milti
milti
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • Dzērvenes satur tanīnus, tādēļ spēj pasargāt cilvēka organismu no infekcijām. Šo ogu sastāvā ir ne mazums citu veselības stiprināšanai vērtīgu vielu un vitamīnu. "Rimi" gardēdis Normunds Baranovskis iesaka garda ābolu, bumbieru un dzērveņu kēksa recepti, ko izmēģināt šoruden.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ābolus un bumbierus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un sajauc ar dzērvenēm.

    Pagatavo drumstalas: mīkstu sviestu sajauc ar kanēli, cukuru un miltiem. Ber kēksa formas apakšā. Pēc tam liek ābolus ar bumbieriem un dzērvenēm.

    Pamēģini variēt ar garšām, pievieno arī citas rudens ogas – brūklenes vai smiltsērkšķus. Cukura vietā izmēģini pievienot medu.

    Olas un cukuru sakuļ biezā krēmā ar mikseri. Tajā iecilā miltus un mīkstu sviestu. Masu lej formā un nedaudz sakrata, lai mīkla aizpilda visus gaisa caurumus, kurus veido augļi.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C un cep 40–45 minūtes. Nedaudz atdzesē, apgāž formu uz otru pusi un izņem kēksu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form