Ziemas deserts ar gardajiem āboliem – to, cik salds vai skābens tas būs, noteiks tas, no kādiem āboliem saldais ēdiens tiks gatavots. Receptes autore Ance Anna Šternberga norāda, ka ābolu vietā var izmantot arī bumbierus, vai pusi ābolu un pusi bumbieru. Šo un citas receptes meklē nesen izdotajā grāmatā "Topi vesels. Pavārgrāmata".
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

10 vidēji lieli āboli (ja bieza miza, nomizo) pēc garšaskanēlis pēc garšasmuskatrieksts pēc garšascitrona vai apelsīna miziņa pēc garšasupeņu sula ūdens (ja nepieciešams)100 gkokosriekstu eļļa (ist. temp.)135 gkokosriekstu skaidiņas (pusi samaļ dzirnaviņās)70 gmalti valrieksti80 gmalti Indijas rieksti100 gkokosriekstu palmu cukurs (+ 1 ĒK āboliem)0.5 TKjūras sāls

Sagatavošana

1

Ābolus sagriež vidēji lielos gabalos, apber ar ēdamkaroti cukura, kanēli, muskatriekstu un pierīvē nedaudz apelsīna miziņas. Pēc tam pievieno šļakstu upeņu sulas (pēc vēlēšanās), aplej ar ūdeni un liek cepeškrāsnī 200 grādos apmēram uz 40 minūtēm.

2

Gatavo drumstalas – visas sausās sastāvdaļas ieber bļodā, pievieno kokosriekstu eļļu un ar rokām apmaisa, atstājot nevienmērīgus kunkulīšus. Drumstalas pārber cepampannā, kas izklāta ar cepampapīru, un liek krāsnī pie āboliem. Cep 200 grādos apmēram 15–20 minūtes.

3

Kad āboli izsulojušies un mīksti, un drumstalas apbrūnējušas, visu ņem ārā no krāsns un ļauj nedaudz atdzist. Ābolus kārto burciņās un aplej ar cukuroto sulu no cepešpannas, pa virsu ber kraukšķīgās drumstalas. Garnē ar Indijas riekstiem un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!