Ceptu ābolu un riekstu drumstalu deserts
Foto: Amālija Andersone
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
8-10
8-10 vidēji lieli āboli (ja bieza miza, nomizo)
vidēji lieli āboli (ja bieza miza, nomizo)
pēc garšas
pēc garšas kanēlis
kanēlis
pēc garšas
pēc garšas muskatrieksts
muskatrieksts
pēc garšas
pēc garšas citrona vai apelsīna miziņa
citrona vai apelsīna miziņa
pēc garšas
pēc garšas upeņu sula
upeņu sula
 
ūdens (ja nepieciešams)
ūdens (ja nepieciešams)
100 g
100 g kokosriekstu eļļa (ist. temp.)
kokosriekstu eļļa (ist. temp.)
135 g
135 g kokosriekstu skaidiņas (pusi samaļ dzirnaviņās)
kokosriekstu skaidiņas (pusi samaļ dzirnaviņās)
70 g
70 g malti valrieksti
malti valrieksti
80 g
80 g malti Indijas rieksti
malti Indijas rieksti
100 g
100 g kokosriekstu palmu cukurs (+ 1 ĒK āboliem)
kokosriekstu palmu cukurs (+ 1 ĒK āboliem)
1/2 TK
1/2 TK jūras sāls
jūras sāls
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ziemas deserts ar gardajiem āboliem – to, cik salds vai skābens tas būs, noteiks tas, no kādiem āboliem saldais ēdiens tiks gatavots. Receptes autore Ance Anna Šternberga norāda, ka ābolu vietā var izmantot arī bumbierus, vai pusi ābolu un pusi bumbieru. Šo un citas receptes meklē nesen izdotajā grāmatā "Topi vesels. Pavārgrāmata".

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ābolus sagriež vidēji lielos gabalos, apber ar ēdamkaroti cukura, kanēli, muskatriekstu un pierīvē nedaudz apelsīna miziņas. Pēc tam pievieno šļakstu upeņu sulas (pēc vēlēšanās), aplej ar ūdeni un liek cepeškrāsnī 200 grādos apmēram uz 40 minūtēm.

    Gatavo drumstalas – visas sausās sastāvdaļas ieber bļodā, pievieno kokosriekstu eļļu un ar rokām apmaisa, atstājot nevienmērīgus kunkulīšus. Drumstalas pārber cepampannā, kas izklāta ar cepampapīru, un liek krāsnī pie āboliem. Cep 200 grādos apmēram 15–20 minūtes.

    Kad āboli izsulojušies un mīksti, un drumstalas apbrūnējušas, visu ņem ārā no krāsns un ļauj nedaudz atdzist. Ābolus kārto burciņās un aplej ar cukuroto sulu no cepešpannas, pa virsu ber kraukšķīgās drumstalas. Garnē ar Indijas riekstiem un pasniedz.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form