Ceptu ābolu un riekstu drumstalu deserts
Foto: Amālija Andersone
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ziemas deserts ar gardajiem āboliem – to, cik salds vai skābens tas būs, noteiks tas, no kādiem āboliem saldais ēdiens tiks gatavots. Receptes autore Ance Anna Šternberga norāda, ka ābolu vietā var izmantot arī bumbierus, vai pusi ābolu un pusi bumbieru. Šo un citas receptes meklē nesen izdotajā grāmatā "Topi vesels. Pavārgrāmata".

Ābolus sagriež vidēji lielos gabalos, apber ar ēdamkaroti cukura, kanēli, muskatriekstu un pierīvē nedaudz apelsīna miziņas. Pēc tam pievieno šļakstu upeņu sulas (pēc vēlēšanās), aplej ar ūdeni un liek cepeškrāsnī 200 grādos apmēram uz 40 minūtēm.

Gatavo drumstalas – visas sausās sastāvdaļas ieber bļodā, pievieno kokosriekstu eļļu un ar rokām apmaisa, atstājot nevienmērīgus kunkulīšus. Drumstalas pārber cepampannā, kas izklāta ar cepampapīru, un liek krāsnī pie āboliem. Cep 200 grādos apmēram 15–20 minūtes.

Kad āboli izsulojušies un mīksti, un drumstalas apbrūnējušas, visu ņem ārā no krāsns un ļauj nedaudz atdzist. Ābolus kārto burciņās un aplej ar cukuroto sulu no cepešpannas, pa virsu ber kraukšķīgās drumstalas. Garnē ar Indijas riekstiem un pasniedz.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form