Seleriju, kartupeļu un ābolu biezputra ar mascarpone sieru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
1.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Kartupeļu biezputra ar garšīgu pievienoto vērtību – āboliem un selerijas gabaliņiem. Krēmīgo konsistenci maltītei piešķirs arī klāt liktais maskarpones svaigais siers. Gardām pusdienām var ēst tāpat, bet vakariņās pasniedz kopā ar gaļu vai zivi.

Buljonu liek lielā katlā un aplej ar 150 mililitriem verdoša ūdens, lai tas izšķīstu.

Pēc tam pielej vēl ūdens - tik daudz, lai katls būtu līdz pusei pilns.

Katlā pieber sagrieztus selerijas kātu gabaliņus, nomizotus un daivās sagrieztus kartupeļus, nomizotus, sīki sagrieztus ābolus un ķiploku daiviņas. Visam ļauj sākt vārīties.

Liek virsū vāku un vāra aptuveni 20 minūtes, līdz selerijas un kartupeļi ir mīksti.

Pēc tam nokāš ūdeni, bet sastāvdaļas atstāj katlā un vēl divas minūtes karsē uz plīts liesmas.

Kad tas izdarīts, izslēdz plīti un dārzeņos iemaisa maskarpones svaigo sieru. Garšai var pievienot arī svaigi maltus melnos piparus. Biezeņa sastāvdaļas samīca līdz krēmīgai konsistencei ar kartupeļu stampiņu vai rokas blenderi.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form