Ābolu kūka ar vienreizīgu un kārdinošu krēmu
Foto: Privātais arhīvs
2.9818 55
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
5
5 āboli
āboli
MĪKLAI
350 g
350 g milti
milti
1
1 ola
ola
60 g
60 g skābs krējums
skābs krējums
180 g
180 g auksts sviests
auksts sviests
150 g
150 g cukurs
cukurs
1,5 TK
1,5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
KRĒMAM
800 ml
800 ml piens
piens
2
2 lielas olas
lielas olas
4 gab.
4 gab. olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
80 g
80 g kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
140 g
140 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Kūkas noslēpums slēpjas tās krēmā, ko viegli var uztaisīt pat tie, kas ar gatavošanu ir uz "jūs". Kūkas autore Kristīne Henzele pat dubultojusi krēma daudzumu, salīdzinājumā ar standarta recepti, jo krēms ir tik vienreizīgs un kārdinošs. Kūku var bagātināt ar sezonas augļiem un ogām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Samīci kopā visas mīklas sastāvdaļas. Liec mīklu stundu atpūsties ledusskapī.

    Pēc tam divas trešdaļas mīklas iespied veidnē, liekot arī gar malām.

    Uzrīvē vai sagriez ābolus un liec virsū pamatnei.

    Gatavo krēmu. Olas, cukuru, kukurūzas cieti, vaniļas cukuru samaisi, pielej pienu. Liec vārīties, nepārtraukti maisot.

    Pēc sabiezēšanas krēma masu lej uz āboliem.

    Atlikušo mīklu izrullē, sagriez garās, plātās strēmelēs un veido no tām pinuma rakstu. Vienkāršākā variantā mīklu var pārrīvēt pāri krēmam, izmantojot rupjo dārzeņu rīvi.

    Liec cepties iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 30-40 minūtes.

    Pirms baudīšanas atdzesē un pārkaisi ar pūdercukuru.

    Ābolu kūka ar vienreizīgu un kārdinošu krēmu
    Foto: Privātais arhīvs

    Mīklas pamatni gatavojot, sviestam jābūt no ledusskapja.

    Pamatne nav ilgi jāmīca, tikai jāsaspaida kopā sastāvdaļas.

    Krēmu nedrīkst atdzesēt, tas jāliek virsū āboliem uzreiz, jo krēms mēdz sastingt.

    Vari pasniegt ar karameļu mērci. Vai arī, ja āboliem pievienots kanēlis, baudi ar plombīra saldējumu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form