Ābolu kūka 'Rasiņa' ar biezpienu un bezē
Foto: Shutterstock
3.0909 22
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
0,5 kg
0,5 kg āboli
āboli
Mīklai:
250 g
250 g margarīns vai sviests
margarīns vai sviests
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
13-15 ĒK
13-15 ĒK milti
milti
Biezpiena masa:
600 g
600 g biezpiens
biezpiens
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
4 gab.
4 gab. olu dzeltenumis
olu dzeltenumis
Bezē kārtai:
6 gab.
6 gab. olu baltumi
olu baltumi
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Našķīga un skaista ābolu kūka ar biezpienu un bezē. Kūkai atdziestot, virs čaganās bezē kārtas parādīsies skaistas, dekoratīvas "rasas" želejas pērlītes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru un piemīca miltus.

    Biezpienu samīca, piejauc cukuru, dzeltenumus un samaisa.

    Mīklu izklāj uz plāts, virsū uzliek biezpiena masu, tad rupji sarīvētu ābolu kārtu.

    Liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 25 minūtes.

    Virsū āboliem uzziež olu baltumus, saputotus ar cukuru stingrās putās.

    Liek cepeškrāsnī uz ~160*C vēl 20 minūtes.

    Iesūtīja: zanda

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form