75Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 12
140 gaugstākā labuma milti140 grupja maluma milti2 TKcepamais pulveris0.5 TKsoda2 gab.āboli1.5 TKkanēlis1 gab.paciņa vaniļas cukurs80 gsasmalcināti valrieksti1 gab.ola150 gcukurs100 geļļa vai sviests300 mlpaniņas12 gab.valriekstu pusītes vai sasmalcināti valrieksti
Sagatavošana
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180*C. Cepamās formas ieziež ar taukvielām vai ieliek papīra formiņas.
2
Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos.
3
Lielā traukā miltus sajauc ar cepamo pulveri, sodu, kanēli, vanilīna cukuru, sasmalcinātiem valriekstiem un ābolu gabaliņiem.
4
Citā traukā sakuļ olu. Pievieno cukuru, eļļu vai sviestu, paniņas un samaisa. Pa virsu izklāj miltu masu un samaisa.
5
Masu sadala pa cepamām formām. Mafiniem pa virsu uzkaisa sasmalcinātus valriekstus vai valriekstu pusītes.
6
Cepamo formu liek cepeškrāsns vidū un cep 20-25 minūtes līdz mafini paliek zeltaini.
7
Gatavos mafinus atstāj formā vēl 5 minūtes, tad izņem no formas un pasniedz siltus.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit