Foto: Shutterstock
Ābolu mafini ar valriekstiem derēs pasēdēšanai pie tējas tases.
75Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
140 gaugstākā labuma milti140 grupja maluma milti2 TKcepamais pulveris0.5 TKsoda2 gab.āboli1.5 TKkanēlis1 gab.paciņa vaniļas cukurs80 gsasmalcināti valrieksti1 gab.ola150 gcukurs100 geļļa vai sviests300 mlpaniņas12 gab.valriekstu pusītes vai sasmalcināti valrieksti

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180*C. Cepamās formas ieziež ar taukvielām vai ieliek papīra formiņas.

2

Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos.

3

Lielā traukā miltus sajauc ar cepamo pulveri, sodu, kanēli, vanilīna cukuru, sasmalcinātiem valriekstiem un ābolu gabaliņiem.

4

Citā traukā sakuļ olu. Pievieno cukuru, eļļu vai sviestu, paniņas un samaisa. Pa virsu izklāj miltu masu un samaisa.

5

Masu sadala pa cepamām formām. Mafiniem pa virsu uzkaisa sasmalcinātus valriekstus vai valriekstu pusītes.

6

Cepamo formu liek cepeškrāsns vidū un cep 20-25 minūtes līdz mafini paliek zeltaini.

7

Gatavos mafinus atstāj formā vēl 5 minūtes, tad izņem no formas un pasniedz siltus.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!