Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojama, ļoti garda ābolu šarlote ar baltmaizi un rupjmaizi.
50Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

baltmaize rupjmaize piens āboli cukurs kanēlis cukurs skābs krējums olas

Sagatavošana

1

Ietauko formu pannu, čuguna pannu vai t.s. "pīli". Ieklāj tur pienā izmērcētas baltmaizes šķēles (tās var sagriezt arī mazākos gabaliņos), pa virsu liek svaigus, sagrieztus ābolus, cukuru, kanēli (ja garšo), tad atkal maizi - tā vairākas kārtas, līdz trauks pilns vai sastāvdaļas izbeigušās. Man garšo, ja pusē kārtu ir baltmaize, puse - rupjmaize. Ja vēlas, var pa starpām sabērt riekstus, rozīnes vai citus žāvētos augļus.

2

Pa virsu visam salej ar skābo krējumu un cukuru sakultas olas.

3

Cep līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 25-30 minūtes. Ēd siltu ar pienu.

Iesūtīja: inet_

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!