Ābolu strūdele ar riekstiem
Foto: Veronika Ļevša
Loading...
Sastāvdaļas
BISKVĪTAM
125 g
pēc garšas
PILDĪJUMAM
2 saujas
1 ĒK
pēc garšas
pēc garšas

Ābolu laika kāruma recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

Gatavo biskvītu. Olas un cukuru, vaniļas cukuru ar mikseri puto, līdz masa dubultojas un paliek gaiša. Pievieno miltus un prātīgi iecilā iekšā.

Liek mīklu uz cepamās plāts, un ar karotes palīdzību izlīdzina vienmērīgi. Cep aptuveni 20 minūtes.

Kad biskvīts ir gatavs, to nedaudz atdzesē, izceļ no plāts, uzmanīgi atdala no cepamā papīra un ierullē dvielī, veidojot ruletes formu. Ļauj atdzist.

Pa to laiku gatavo pildījumu. Ābolus nomazgā, nomizo un izgriež serdi. Sagriež mazos kubiņos, Liek katliņā ar cukuru, rozīnēm un kanēli. Visu maisot vāra 5 minūtes, tad noņem no plīts un atdzesē.

Riekstus sasmalcina un apgrauzdē sausā pannā bez taukvielām.

Uzmanīgi atrullē biskvītu, pārziež ar ābolu ievārījumu, pārkaisa ar kanēli, tad pārziež ar sagatavoto ābolu masu, pārber ar grauzdētajiem riekstiem.

Prātīgi rullē ciet un notur ledusskapī vismaz stundu. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un griež šķēlēs.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form