Ābolu strūdele ar riekstiem
Foto: Veronika Ļevša
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
BISKVĪTAM
4
4 olas
olas
125 g
125 g cukurs
cukurs
75 g
75 g milti, izsijāti
milti, izsijāti
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
PILDĪJUMAM
2
2 lieli āboli
lieli āboli
100 ml
100 ml ābolu biezenis vai ievārījums
ābolu biezenis vai ievārījums
2 saujas
2 saujas rieksti
rieksti
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas kanēlis
kanēlis
pēc garšas
pēc garšas rozīnes
rozīnes
  • Austriešu nacionālā virtuve
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Ruletes un strūdeles
  • Ābolu laika kāruma recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

    Gatavo biskvītu. Olas un cukuru, vaniļas cukuru ar mikseri puto, līdz masa dubultojas un paliek gaiša. Pievieno miltus un prātīgi iecilā iekšā.

    Liek mīklu uz cepamās plāts, un ar karotes palīdzību izlīdzina vienmērīgi. Cep aptuveni 20 minūtes.

    Kad biskvīts ir gatavs, to nedaudz atdzesē, izceļ no plāts, uzmanīgi atdala no cepamā papīra un ierullē dvielī, veidojot ruletes formu. Ļauj atdzist.

    Pa to laiku gatavo pildījumu. Ābolus nomazgā, nomizo un izgriež serdi. Sagriež mazos kubiņos, Liek katliņā ar cukuru, rozīnēm un kanēli. Visu maisot vāra 5 minūtes, tad noņem no plīts un atdzesē.

    Riekstus sasmalcina un apgrauzdē sausā pannā bez taukvielām.

    Uzmanīgi atrullē biskvītu, pārziež ar ābolu ievārījumu, pārkaisa ar kanēli, tad pārziež ar sagatavoto ābolu masu, pārber ar grauzdētajiem riekstiem.

    Prātīgi rullē ciet un notur ledusskapī vismaz stundu. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un griež šķēlēs.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form