Sastāvdaļas
Sagatavošana
Ābolus nomizo un izgriež sēklotni. Sagriež gabaliņos. Gabaliņus pārkaisa ar cukuru 3ĒK un sajauc, lai sacukurojas.
Maizes klaipu sagriež vienādās šķēlēs, ieteicams pabiezākās.
Pienu ielej traukā. Maizes šķēles iemērc pienā, lai izmirkst.
Cepamo formu ieziež ar sviestu.
Maizes šķēles izņem no piena, nedaudz nospiež, lai nebūtu pārāk slapjas. Kārto veidnē, kā puzles, lai neveidotos spraugas.
Kad maize izkārtota to pārziež ar sviestu, kā sviestmaizi, vai saliek sviesta piciņas.
Sacukurojušos ābolus izliek veidnē un izlīdzina. Pārkaisa kanēli, lai gan nākošreiz es kanēli jaukšu klāt pie krējuma un cukura, lai vienmērīgi sajaucas un izklājas pa visiem āboliem.
Olas sakuļ ar cukuru 1-2 ĒK. Ar olu maisījumu pārlej ābolus.
Krējumu sajauc ar cukuru 4 ĒK, pārlej ābolus.
Uzliek sviesta piciņas. Pa virsu sagriež ābolus daiviņās un izkārto.
Uzlej krējuma, cukura, kanēļa maisījumu. Liek cepeškrāsnī cepties. Cep vidējā karstumā 35-40 minūtes, galvenais, lai maliņas būtu jau nedaudz apcepušās, tad tiešām gatavs.
Iesūtīja: Lora