Foto: Shutterstock
Ābolu un baltmaizes šarlote ballītei vai brīvdienu kārumam.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 14
1 gab.baltmaizes kukulis2 gab.olas ĒKcukurs1.5 taseskābs krējums50 gsviests1 kgāboli1 glāzepiens

Sagatavošana

1

Ābolus nomizo un izgriež sēklotni. Sagriež gabaliņos. Gabaliņus pārkaisa ar cukuru 3ĒK un sajauc, lai sacukurojas.

2

Maizes klaipu sagriež vienādās šķēlēs, ieteicams pabiezākās.

3

Pienu ielej traukā. Maizes šķēles iemērc pienā, lai izmirkst.

4

Cepamo formu ieziež ar sviestu.

5

Maizes šķēles izņem no piena, nedaudz nospiež, lai nebūtu pārāk slapjas. Kārto veidnē, kā puzles, lai neveidotos spraugas.

6

Kad maize izkārtota to pārziež ar sviestu, kā sviestmaizi, vai saliek sviesta piciņas.

7

Sacukurojušos ābolus izliek veidnē un izlīdzina. Pārkaisa kanēli, lai gan nākošreiz es kanēli jaukšu klāt pie krējuma un cukura, lai vienmērīgi sajaucas un izklājas pa visiem āboliem.

8

Olas sakuļ ar cukuru 1-2 ĒK. Ar olu maisījumu pārlej ābolus.

9

Krējumu sajauc ar cukuru 4 ĒK, pārlej ābolus.

10

Uzliek sviesta piciņas. Pa virsu sagriež ābolus daiviņās un izkārto.

11

Uzlej krējuma, cukura, kanēļa maisījumu. Liek cepeškrāsnī cepties. Cep vidējā karstumā 35-40 minūtes, galvenais, lai maliņas būtu jau nedaudz apcepušās, tad tiešām gatavs.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!