Ābolu un brūkleņu siera kūka ar karameļu mērci
Foto: DELFI
3.3333 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei:
200 g
200 g cepumi 'digestive'
cepumi 'digestive'
1 TK
1 TK lavandas ziedi
lavandas ziedi
1 ĒK
1 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
200 g
200 g kausēts sviests
kausēts sviests
Krēmam:
500 g
500 g bezpiedevu krēmsiers
bezpiedevu krēmsiers
150 g
150 g pūdercukurs
pūdercukurs
3 ĒK
3 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
3-4 ĒK
3-4 ĒK skābais krējums
skābais krējums
3
3 olas
olas
2 saujas
2 saujas brūklenes
brūklenes
4-5
4-5 mizoti un šķēlēs sagriezti āboli
mizoti un šķēlēs sagriezti āboli
1 ĒK
1 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
Karameļu mērcei:
120 g
120 g cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK ūdens
ūdens
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Romantiskas vakariņas
  • Kūkas bez cepšanas
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Rudenīgi spilgta, bet tai pat laikā samtaina siera kūka, kurā ābolu spirdzinošais skābums mijas ar mutē paukšķošām brūkleņu bumbiņām, bet karameļu mērce un lavandas reibinošais aromāts padara katru kumosu par tiešām neaizmirstamu garšu baudījumu. Svinam dzīvi!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādu temperatūrai. Karstumizturīgā traukā ielej ūdeni un liek trauku cepeškrāsns apakšējā nodalījumā.

    Gatavo pamatni. Virtuves kombainā liek visas pamatnes satāvdaļas un samaļ viendabīgā masā. Maisījumu izlīdzina veidnē ar noņemamu malu. Cep 15 minūtes, tad atdzesē.

    Gatavo krēmu. Traukā liek visas krēma sastāvdaļas, izņemot olas un brūklenes, un puto ar mikseri, līdz masa ir viendabīga. Putojot pa vienai pievieno olas, katru kārtīgi iemaisot. Tad iemaisa brūklenes. Krēma masu lej virs pamatnes un izlīdzina.

    Ābolu šķēlītes pārkaisa ar kanēli un cukuru, samaisa un kārto uz kūkas.

    Kūku cep 1 stundu, tad izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

    Gatavo mērci. Cukuru liek katliņā, pievieno ūdeni un maisot karsē, līdz cukurs karamelizējas un ieguvis vēlamo brūno nokrāsu. Tad pievieno saldo krējumu un strauji iemaisa, karsējot, līdz mērce iegūst krējumīgu konsistenci. Gatavo mērci atdzesē un pirms pasniegšanas pārlej kūkas gabaliņiem.

    Kūku dekorē ar brūkleņu mētrām un lavandas ziediem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form