Ābolu un brūkleņu siera kūka ar karameļu mērci
Foto: DELFI
3.3333 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Rudenīgi spilgta, bet tai pat laikā samtaina siera kūka, kurā ābolu spirdzinošais skābums mijas ar mutē paukšķošām brūkleņu bumbiņām, bet karameļu mērce un lavandas reibinošais aromāts padara katru kumosu par tiešām neaizmirstamu garšu baudījumu. Svinam dzīvi!

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādu temperatūrai. Karstumizturīgā traukā ielej ūdeni un liek trauku cepeškrāsns apakšējā nodalījumā.

Gatavo pamatni. Virtuves kombainā liek visas pamatnes satāvdaļas un samaļ viendabīgā masā. Maisījumu izlīdzina veidnē ar noņemamu malu. Cep 15 minūtes, tad atdzesē.

Gatavo krēmu. Traukā liek visas krēma sastāvdaļas, izņemot olas un brūklenes, un puto ar mikseri, līdz masa ir viendabīga. Putojot pa vienai pievieno olas, katru kārtīgi iemaisot. Tad iemaisa brūklenes. Krēma masu lej virs pamatnes un izlīdzina.

Ābolu šķēlītes pārkaisa ar kanēli un cukuru, samaisa un kārto uz kūkas.

Kūku cep 1 stundu, tad izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

Gatavo mērci. Cukuru liek katliņā, pievieno ūdeni un maisot karsē, līdz cukurs karamelizējas un ieguvis vēlamo brūno nokrāsu. Tad pievieno saldo krējumu un strauji iemaisa, karsējot, līdz mērce iegūst krējumīgu konsistenci. Gatavo mērci atdzesē un pirms pasniegšanas pārlej kūkas gabaliņiem.

Kūku dekorē ar brūkleņu mētrām un lavandas ziediem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form