Blondijs ar plūmju saldējumu
Foto: Vida Press
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Bagātīgs un sātīgs deserts, kurā satiekas teju visas rudens garšas. Ja pagatavosi lielāku daudzumu, blondiju 3-4 dienas vari uzglabāt ledusskapī aizvākojamā traukā vai arī sasaldēt, izmantojot vairākkārt aizstaisāmos plastmasas maisiņus, lai izlietotu trīs mēnešu laikā.

Gatavo saldējumu. Plūmēm izņem kauliņus, sagriež tās šķēlēs.

Liek plūmes uzkarsētā pannā un uz nelielas liesmas maisot karsē, līdz tās kļuvušas mīkstas. Pievieno cukuru un karsē aptuveni 5 minūtes. Nogriež liesmu, atdzesē plūmju mērci.

Atdzisušu to iemaisa nedaudz atlaidinātā saldējuma masā un liek saldētavā.

Gatavo blondiju. Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem. Ābolus un bumbierus nomizo, sagriež kubiņos. Riekstus sasmalcina un apgrauzdē uz sausas pannas. Šokolādi sasmalcina. Izklāj veidni ar cepamo papīru un ietauko.

Katliņā uzsilda pienu, pievieno cukuru un sviestu, karsē, līdz cukurs izkusis.

Pienu lej bļodā. Kad tas nedaudz atdzisis, pievieno visas pārējās blondija sastāvdaļas un apmaisa, līdz masa ir viendabīga. Lej masu ietaukotajā veidnē un cep 45 minūtes.

Karstu sadala gabaliņos un pasniedz ar plūmju saldējuma bumbu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form