Blondijs ar plūmju saldējumu
Foto: Vida Press
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Saldējumam
6
6 plūmes
plūmes
100 g
100 g cukurs
cukurs
1 l
1 l vaniļas saldējums
vaniļas saldējums
Blondijam
300 g
300 g sviests
sviests
300 g
300 g pūdercukurs
pūdercukurs
1 tase
1 tase piens
piens
300 g
300 g milti
milti
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
1.5 TK
1.5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 ĒK
1 ĒK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
80 g
80 g baltā šokolāde
baltā šokolāde
100 g
100 g āboli
āboli
100 g
100 g bumbieri
bumbieri
100 g
100 g Makadamijas rieksti
Makadamijas rieksti
  • Citi saldēdieni
  • Saldējums
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Bagātīgs un sātīgs deserts, kurā satiekas teju visas rudens garšas. Ja pagatavosi lielāku daudzumu, blondiju 3-4 dienas vari uzglabāt ledusskapī aizvākojamā traukā vai arī sasaldēt, izmantojot vairākkārt aizstaisāmos plastmasas maisiņus, lai izlietotu trīs mēnešu laikā.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo saldējumu. Plūmēm izņem kauliņus, sagriež tās šķēlēs.

    Liek plūmes uzkarsētā pannā un uz nelielas liesmas maisot karsē, līdz tās kļuvušas mīkstas. Pievieno cukuru un karsē aptuveni 5 minūtes. Nogriež liesmu, atdzesē plūmju mērci.

    Atdzisušu to iemaisa nedaudz atlaidinātā saldējuma masā un liek saldētavā.

    Gatavo blondiju. Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem. Ābolus un bumbierus nomizo, sagriež kubiņos. Riekstus sasmalcina un apgrauzdē uz sausas pannas. Šokolādi sasmalcina. Izklāj veidni ar cepamo papīru un ietauko.

    Katliņā uzsilda pienu, pievieno cukuru un sviestu, karsē, līdz cukurs izkusis.

    Pienu lej bļodā. Kad tas nedaudz atdzisis, pievieno visas pārējās blondija sastāvdaļas un apmaisa, līdz masa ir viendabīga. Lej masu ietaukotajā veidnē un cep 45 minūtes.

    Karstu sadala gabaliņos un pasniedz ar plūmju saldējuma bumbu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form