Ābolu un mango tarte filo mīklā
Foto: Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g āboli
āboli
100 ml
100 ml apelsīnu sula
apelsīnu sula
250 g
250 g filo mīkla
filo mīkla
100 g
100 g sviests
sviests
2 gab.
2 gab. mango
mango
 
pūdercukurs pārkaisīšanai
pūdercukurs pārkaisīšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Kraukšķīga, uz mēles kūstoša filo mīklas garoziņa un sulīgs, salds pildījums - izcila kombinācija vieglam desertam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

    Nomizotus, no serdēm izgrieztus ābolus sagriež mazākos gabalos, apslacina ar apelsīnu sulu un atstāj ievilkties uz 10 minūtēm.

    Cepamajā veidnē, kas ietaukota ar sviestu, klāj pa vienai filo mīklas kārtai, katras virspusi iesmērējot ar izkausētu sviestu. Šādi kārtu pa kārtai kopā liek sešas filo mīklas lapas. Liek cepeškrāsnī uz piecām minūtēm.

    Kamēr apcepas pamatne, nomizo un mazākos gabalos sagriež mango. Sajauc to ar āboliem.

    Augļus izkārto virs apceptās mīklas, nedaudz uzlejot arī pāri palikušo apelsīnu sulu no bļodas.

    Virskārtā arī klāj sešas filo mīklas lapas, katru apsmērējot ar sviestu, lai tā apceptos kraukšķīga. Centies filo mīklas malas pielīdzināt veidnei tā, lai neveidotos spraugas un, mīkla cepoties, daudz nepūstos uz augšu. Ja vēlas, var virskārtā filo mīklu klāt saburzītā veidā, tad noformējums būs interesantāks.

    Cep 15-20 minūtes vai tik ilgi, līdz mīklas virskārta apcepusies zeltaini brūna.

    Pasniedz ar pārkaisītu pūdercukuru.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form