Ābolu un saldā krējuma zefīra deserts
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3-4 gab.
3-4 gab. āboli
āboli
1.5 l
1.5 l paciņa saldais krējums
paciņa saldais krējums
0.5 glāze
0.5 glāze cukurs
cukurs
1 gab.
1 gab. olas baltums
olas baltums
0.5 TK
0.5 TK kanēlis
kanēlis
Dekorēšanai:
 
bezē cepumi
bezē cepumi
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Citi saldēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Zefīra deserts no āboliem un saldā krējuma - kārums visiem saldumu mīļotājiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ābolus nomazgā, liek uz cepešplāts, uzlej nedaudz ūdens, liek iepriekš līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, cep, līdz āboli paliek mīksti, tad izņem, nedaudz atdzesē, izņemt sēklotni, bet mīkstumu izberž caur sietu.

    Masai pievieno cukuru, olu baltumu, kanēli, trauku liek uz ledus gabaliņiem vai aukstā ūdenī un kuļ ar mikseri, līdz masa sabiezē un kļūst gaiša.

    Saldo krējumu sakuļ gaisīgās putās, pievieno ābolu masai un rūpīgi iemasa. Masu izklāj traukā, ar slapju karoti nolīdzina, dekorē ar bezē cepumiem un pasniedz.

    Zefīru var arī likt saldētavā: zefīru liek traukā ar augstām malām, virsmu nolīdzina ar slapju karoti, trauku apklāj un liek saldētavā uz 2-3 stundām. Tad trauku uz pāris sekundēm iemērc siltā ūdenī, lai zefīrs labi izņemtos, izliek zefīru deserta traukā un rotā ar bezē cepumiem.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form