Foto: Privātā arhīva foto
Adžapsandali ir klasisks Gruzijas virtuves ēdiens – dārzeņu sautējums, ko ēd aukstu. Klasisko recepti droši var papildināt ar dažādiem produktiem, piemēram, pupiņām, valriekstiem un pat sieru, tā virumu padarot krēmīgāku un štengrāku, kā arī ziemas apstākļos ēst siltu. Šo recepti iesaka "Tasty" lasītāja Anita.
120Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 gab.vidēja izmēra baklažāns1 gab.paprika2 gab.vidēja izmēra sīpoli2 gab.ķiploka daiviņas400 gtomāti (var izmantot arī konservētus tomātus savā sulā)1 saujazaļumi (pētersīļi, kinza u.c.) pēc garšassāls, pipari eļļa cepšanai400 gkonservētas pupiņas1 saujavalrieksti

Sagatavošana

1

Katliņā uzkarsē eļļu un uz vidējas uguns apcep smalki sagrieztus sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini.

2

Tomātiem noņem miziņu, smalki sagriež un pievieno sīpoliem.

3

Katliņa saturam pievieno pusgredzenos vai salmiņos sagrieztu papriku. Turpina visu sautēt uz lēnas uguns.

4

Ķiploku sakapā, pievieno dārzeņiem.

5

Visus garšaugus sasmalcina un pievieno dārzeņiem, kad tie gandrīz gatavi.

6

Sautē dārzeņus vēl 10 minūtes, tad pievieno sāli pēc garšas.

7

Baklažānus sagriež vidēji biezās (apmēram 8 mm) šķēlēs, apsāla un atliek malā, ļaujot atsuloties.

8

Nospiež baklažāniem lieko šķidrumu un apcep no abām pusēm.

9

Gatavos baklažānus pievieno dārzeņu sautējumam, samaisa un liek ledusskapī uz dažām stundām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!