Adžapsandali – dārzeņu sautējums ar Gruzijas garšu
Foto: Privātā arhīva foto
3.0000 3
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. vidēja izmēra baklažāns
vidēja izmēra baklažāns
1 gab.
1 gab. paprika
paprika
2 gab.
2 gab. vidēja izmēra sīpoli
vidēja izmēra sīpoli
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
400 g
400 g tomāti (var izmantot arī konservētus tomātus savā sulā)
tomāti (var izmantot arī konservētus tomātus savā sulā)
1 sauja
1 sauja zaļumi (pētersīļi, kinza u.c.)
zaļumi (pētersīļi, kinza u.c.)
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
Pēc izvēles:
400 g
400 g konservētas pupiņas
konservētas pupiņas
1 sauja
1 sauja valrieksti
valrieksti
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Sautējumi
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gruzīnu nacionālā virtuve
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Adžapsandali ir klasisks Gruzijas virtuves ēdiens – dārzeņu sautējums, ko ēd aukstu. Klasisko recepti droši var papildināt ar dažādiem produktiem, piemēram, pupiņām, valriekstiem un pat sieru, tā virumu padarot krēmīgāku un štengrāku, kā arī ziemas apstākļos ēst siltu. Šo recepti iesaka "Tasty" lasītāja Anita.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā uzkarsē eļļu un uz vidējas uguns apcep smalki sagrieztus sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini.

    Tomātiem noņem miziņu, smalki sagriež un pievieno sīpoliem.

    Katliņa saturam pievieno pusgredzenos vai salmiņos sagrieztu papriku. Turpina visu sautēt uz lēnas uguns.

    Ķiploku sakapā, pievieno dārzeņiem.

    Visus garšaugus sasmalcina un pievieno dārzeņiem, kad tie gandrīz gatavi.

    Sautē dārzeņus vēl 10 minūtes, tad pievieno sāli pēc garšas.

    Baklažānus sagriež vidēji biezās (apmēram 8 mm) šķēlēs, apsāla un atliek malā, ļaujot atsuloties.

    Nospiež baklažāniem lieko šķidrumu un apcep no abām pusēm.

    Gatavos baklažānus pievieno dārzeņu sautējumam, samaisa un liek ledusskapī uz dažām stundām.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Jaunie projekti