Aličas ar kauliņiem sīrupā
Foto: Shutterstock
2.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg aličas (plūmītes)
aličas (plūmītes)
1.2 kg
1.2 kg cukurs
cukurs
3 glāzes
3 glāzes ūdens
ūdens
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Kompoti un sulas ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • Aličas saldā sīrupā – ziemas krājumu plauktam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ogas nomazgā un uz 2-3 minūtēm iemērc līdz 80 grādiem uzsildītā ūdenī, pēc tam nekavējoties iemērc aukstā ūdenī, tad katrai plūmei ar asu skaliņu iedur 2-3 vietās.

    Tādā veidā sagatavotas plūmes liek katlā un pārlej ar iepriekš uzvārītu (savāra ūdeni ar cukuru, līdz izkusis), verdošu sīrupu (izmanto 2/3 sīrupa).

    Katlu liek uz 4 stundām aukstā vietā, pēc tam uz mazas uguns silda līdz 90 grādiem un vāra šādā temperatūrā 5 minūtes, tad atkal novieto aukstā vietā nostāvēties.

    Pēc 8-10 stundām pievieno atlikušo sīrupu, uzkarsē, atkal uz 8 stundām liek aukstā vietā un tad jau vāra līdz gatavībai.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form