Aličas ar kauliņiem sīrupā
Foto: Shutterstock
Loading...
Sastāvdaļas

Aličas saldā sīrupā – ziemas krājumu plauktam.

Ogas nomazgā un uz 2-3 minūtēm iemērc līdz 80 grādiem uzsildītā ūdenī, pēc tam nekavējoties iemērc aukstā ūdenī, tad katrai plūmei ar asu skaliņu iedur 2-3 vietās.

Tādā veidā sagatavotas plūmes liek katlā un pārlej ar iepriekš uzvārītu (savāra ūdeni ar cukuru, līdz izkusis), verdošu sīrupu (izmanto 2/3 sīrupa).

Katlu liek uz 4 stundām aukstā vietā, pēc tam uz mazas uguns silda līdz 90 grādiem un vāra šādā temperatūrā 5 minūtes, tad atkal novieto aukstā vietā nostāvēties.

Pēc 8-10 stundām pievieno atlikušo sīrupu, uzkarsē, atkal uz 8 stundām liek aukstā vietā un tad jau vāra līdz gatavībai.

Iesūtīja: Ieva

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form