Alū sautētas gaļas mērce ar ķimenēm un ķiplokiem
Foto: Shutterstock
2.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Alū sautētas gaļas mērce ar ķimenēm un ķiplokiem – īpaši garda ar kartupeļu biezputru, griķiem vai makaroniem.

Ja ir laiks gatavošanai, izvēlies cūkgaļu, bet īpaši ātrām vakariņām - vistas filejas vai atkaulotus šķiņķīšus bez ādas.

Sakarsētā eļļā apcep smalki sagrieztus sīpolus, tad pievieno palielos kubiņos sagrieztu gaļu, apcep un nedaudz pasautē.

Pārkaisa ķimenes, lauru lapas, piparus, sāli un pielej ūdeni, lai gaļa ir pārklāta ar ūdeni. Cūkgaļu sautē zem vāka aptuveni 1,5- 2 stundas, bet vistas gaļu - 20 minūtes.

Tad pielej alu, iebiezina mērci ar iepriekš uzkarsētā, sausā pannas viegli apgrauzdētu rīvmaizi. Uz mazas uguns vāra, līdz gaļa mīksta un mērce sabiezē – aptuveni 15-20 minūtes.

Beigās pieliek ar uz smalkās rīves sarīvētus ķiplokus, kas samaisīti ar sāli un saldo krējumu. Kad mērce sāk burbuļot, tā ir gatava.

Pasniedz ar kartupeļiem, makaroniem vai griķiem.

Iesūtīja: Artūrs

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form