Andalūzijas gaspačo recepte
Foto: Shutterstock
3.7000 30
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4 šķēles
4 šķēles baltmaize
baltmaize
800 g
800 g tomāti
tomāti
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 gab.
1 gab. garais gurķis
garais gurķis
1 gab.
1 gab. paprika
paprika
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
100 ml
100 ml olīveļļa
olīveļļa
 
sāls
sāls
 
svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
 
(šerija) etiķis
(šerija) etiķis
 
dilles
dilles
 
zaļumi
zaļumi
  • Aukstās zupas
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Grūtnieces ēdienkarte
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Svaigēšana
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Andalūzijas gaspačo - tradicionālā recepte spāņu aukstajai tomātu zupai.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Divām baltmaizes šķēlēm (biezām) nogriež garozu. Mīkstumu saplucina un pārlej ar 100 ml ūdens. Tomātus pārlej ar vārošu ūdeni, tad noskalo aukstā ūdenī, notecina, nomizo.

    Ķiplokus nomizo, gurķi nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem sēklas. Papriku pārgriež uz pusēm, izņem sēklas. Sīpolus nomizo. 1/3 gurķa, 1/2 papriku un vienu sīpolu atliek malā, pārējos dārzeņus sagriež rupjos gabalos.

    Iemērkto maizi ar visu šķidrumu, ķiplokus, tomātus, gurķa un paprikas gabaliņus sablenderē. Pielej 200 ml auksta ūdens.

    Turpina blenderēt, pakāpeniski iekuļot olīveļļu. Pēc garšas pieliek sāli, piparus, šerija etiķi (tā vietā var ņemt, piemēram, ābolu etiķi, savukārt parastās sāls vietā - ķiploku sāli, var piemest arī kādu pušķīti svaiga bazilika, vienu vārdu sakot, - garšvielas katrs liek pēc savas garšas izjūtas). Sablenderēto zupu liek uz 2 stundām ledusskapī (vai arī uz 1 stundu saldētavā, ik pa laikam apmaisot).

    Sīkos kubiņos sagriež atlikušos dārzeņus un arī liek ledusskapī. Atlikušo baltmaizi sagriež kubiņos un uz tīras pannas apgrauzdē, atdzesē. Noskalo un sagriež zaļumus.

    Ledusauksto zupu lej šķīvjos, katrā ber nedaudz sagriezto dārzeņu, baltmaizes kubiņus un zaļumus.

    Iesūtīja: Nora

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form