Foto: Viesturs Radovics/DELFI

Kas var būt labāks par lauku torti ar gardu vārīto krēmu un ogām? Tortes recepti piedāvā spraunā Andrejmuižas saimniece Valentīna Pozņaka, kura ar šo kūku cienā savus viesus, un arī portālam "Delfi" bija tas gods pagaršot saimnieces veikumu, ciemojoties atjaunotajā Andrejmuižā pērn.

Andrejmuižas ķēķa recepti viņa ir pierakstījusi savā recepšu kladītē, bet to labprāt ļauj pārpublicēt, lai arī "Tasty" lasītāji var celt galdā gardo kūku.

"Visiem sveicieni no "muižkundzes" Valentīnas! Tortes ēdāji būs sajūsmā, jo, rakstot recepti, visiem sūtu labas domas," tā uz mums līdzi dotās lapiņas pierakstījusi Valentīna.

180Minūtes
19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM(sastāvdaļas 1 ripai, kopā vajadzēs 3 ripas):4 gab.olas4 ĒKcukurs4 ĒKkviešu milti1 ĒKūdens sviests (ar ko ietaukot veidni) KRĒMAM:1 glāzepiens (200 grami, ja nav glāzes)4 gab.olas300 gsviests pēc garšascukurs pēc garšascitrons (miziņa)25 grums (vai brendijs) PILDĪJUMAM: pēc garšasbrūkleņu ievārījums (der arī dzērveņu vai aliču) DEKORĀCIJĀM: pēc garšasavenes kokosriekstu skaidiņas ziedi

Sagatavošana

1

Kopumā kūkai vajadzēs izcept 3 biskvīta ripas. Katrai ripai izmanto 4 lauku vistu olas.

2

Olām atdala baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus saputo stingrās putās (tā, lai masa nav šķidra, lai tā netek). Dzeltenumiem pievieno 4 ēdamkarotes cukura, miltus, 1 ēdamkaroti ūdens, lai biskvīts nav sauss, visu samaisa. Saputotos olu baltumus iecilā miltu un olu dzeltenumu masā.

3

Kūkas apaļo veidni ieziež ar sviestu. Masu lej veidnē, cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 150 grādu temperatūrā. Kad biskvīts ir zeltaini brūns, to pārbauda ar koka irbulīti. Ja masa pie tā nav pielipusi - ripa ir izcepusies. Ņem no krāsns laukā, cep nākamos biskvītus.

4

Kamēr biskvīta ripas dziest, gatavo krēmu.

5

Saputo 4 olas.

6

Pienu vāra uz lēnas uguns, lej lēnām klāt saputoto olu masu. Nepārtraukti maisa.

7

Tiklīdz masa sāk lēnām sabiezēt, sildīšanu uz uguns pārtrauc. Masai ļauj atdzist.

8

Atsevišķā traukā saputo sviestu ar cukuru (pēc garšas). Pievieno masai klāt rumu vai brendiju (apmēram 25 gramus), kā arī rīvēta citrona miziņu.

9

Uzsildītā piena masu lēnām lej klāt sviesta masai, visu uzmanīgi puto. Ja piena masu lies visu uzreiz, tad krēms būs graudains, ne krēmīgs.

10

Uz ripām bagātīgi smērē krēmu, uzliek pa virsu brūkleņu, dzērveņu vai citu džemu.

11

Arī kūkas maliņas apziež ar krēmu. Tās var dekorēt ar sasmalcinātiem riekstiem, cepumu drupačām, mandeļu vai kokosriekstu skaidiņām.

12

Kūku dekorē ar ogām un ziediem.

Labu apetīti!

Foto: Viesturs Radovics/DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!