Angusa liellopa fileja ar alu un meža aveņu medu
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
320 g
320 g svaiga liellopa fileja
svaiga liellopa fileja
 
olīveļļa, sāls, pipari
olīveļļa, sāls, pipari
 
kaperi
kaperi
600 ml
600 ml Lielvārdes Tumšais alus
Lielvārdes Tumšais alus
60 g
60 g Meža aveņu medus
Meža aveņu medus
3
3 želatīna plāksnītes
želatīna plāksnītes
100 g
100 g rudzu maizes rīvmaize
rudzu maizes rīvmaize
100 g
100 g sviests
sviests
100 g
100 g cukurs
cukurs
2
2 olas
olas
20 ml
20 ml piens
piens
60 g
60 g meža aveņu medus
meža aveņu medus
300 g
300 g kornišoni
kornišoni
100 g
100 g meža aveņu medus
meža aveņu medus
200 ml
200 ml alus
alus
200-300 g
200-300 g sviests
sviests
2
2 ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
  • Gaļas uzkodas
  • Romantiskas vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Angusa liellopa filejas variāciju ar alu un meža aveņu medu piedāvā restorāna Steiku haoss šefpavārs Kristaps Jauja. Šis ēdiens gatavots 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta ietvaros. Izbaudi!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vajadzīga 320 g svaiga liellopa fileja (iesakām Anguss šķirni). Karpačo izmanto 80 g liellopa filejas, kuru sagriež 12 plānās šķēlēs un izkārto uz šķīvjiem. Pārlej nedaudz ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem.

    80 g liellopa sagriež 4 vienādos gabalos. Gatavojam cirkulatorā zemā temperatūrā. Mājas apstākļos fileju ietin pārtikas plēvē, lai tai nepiekļūst ūdens un vāra zemā temperatūrā. Pasniedz atdzesētu.

    Tartaram izmanto 80 g liellopa, kuru sakapā un pievieno sāli, piparus un sakapātus kaperus (iesakām kaperus iepriekš sakaltēt).

    Tumšā alus putām vāra 600 ml "Lielvārdes Tumšo" alu, līdz šķidrums samazinās uz pusi. Nedaudz atdzesē, pievieno 60 g medu un trīs želatīna plāksnes. Putām izmanto sifonu. Mājas apstākļos no alus var pagatavot želeju.

    Biskvītu gatavo, sajaucot 100 g rudzu maizes rīvmaizi, 100 g sviestu, 100 g cukuru, 2 olas, 20 ml pienu un 60 g medu. Cep krāsnī 180°C temperatūrā aptuveni 30 minūtes.

    Meža aveņu un kornišonu sorbetam sablenderē 300 g kornišonus un 100 g medu. Saldējuma mašīnā gatavojam sorbetu. Mājas apstākļos liek masu 2 h saldētavā, apmaisot ik pēc 20 minūtēm.

    Alus sviestam novāra 200 ml alu, 200-300 g sviestu un 2 ķiploku daiviņas, līdz šķidrums samazinās uz pusi. Atdzesē līdz 38°C temperatūrai un pievieno 60 g medu. No atdzesēta sviesta veido mazas piciņas, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

    Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

    Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form