Restorāna cienīgs deserts, kuru pagatavot mājās apstākļos. Recepti piedāvā "Mežpils alus" sadarbībā ar pavāri Lindu Brensoni.
1560Minūtes
21Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
100 gāboli30 grozīnes20 gDemeraras cukurs30 gžāvētas vīģes20 gkaltēti ķirši10 gkaltētas dzērvenes20 gingvera sukādes100 gAmareto liķieris150 gcitroni1 gmalts muskatrieksts1 gmaltas krustnagliņas30 gsviests pēc garšasmelnie pipari150 gcidoniju-ābolu limonāde0.25 TKkukurūzas ciete1 TKūdens200 gmaskarpone100 gsaldais krējums1 gab.apelsīns30 gDemeraras cukurs0.5 TKvaniļas pasta

Sagatavošana

1

Visus žāvētos augļus sagriež mazākos gabalos. Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež tādos pašos gabalos kā žāvētos augļus. Pievieno cukuru, garšvielas, liķieri, citrona mizu un sulu. Atstāj istabas temperatūrā uz 24 stundām.

2

Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež 4 daļās. Liek uz cepamās pannas, apber ar cukuru un kanēli, pievieno sviestu. Liek līdz 170ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.

3

Maskarpones sieru uzputo kopā ar saldo krējumu, mizu no ⅔ apelsīna, cukuru un vaniļu. Pievieno apelsīnu sulu pēc garšas.

4

Augļu mērci liek katliņā, pievieno ābolu–cidoniju limonādi un sviestu. Ļauj vārīties uz mazas uguns 5 minūtes.

5

Kukurūzas cieti sajauc kopā ar ūdeni un pievieno mērcei. Pavāra vēl 2 minūtes.

6

Uz šķīvja kārto ceptos ābolus, pēc tam silto mērci. Virsū liek apelsīnu krēmu un visam pārrīvē apelsīna mizu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!