Apelsīnu krēms ar žāvētu augļu mērci un ceptiem āboliem
Foto: Mareks Blūzmanis
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Augļu mērcei:
100 g
100 g āboli
āboli
30 g
30 g rozīnes
rozīnes
20 g
20 g Demeraras cukurs
Demeraras cukurs
30 g
30 g žāvētas vīģes
žāvētas vīģes
20 g
20 g kaltēti ķirši
kaltēti ķirši
10 g
10 g kaltētas dzērvenes
kaltētas dzērvenes
20 g
20 g ingvera sukādes
ingvera sukādes
100 g
100 g Amareto liķieris
Amareto liķieris
150 g
150 g citroni
citroni
1 g
1 g malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
1 g
1 g maltas krustnagliņas
maltas krustnagliņas
30 g
30 g sviests
sviests
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
150 g
150 g cidoniju-ābolu limonāde
cidoniju-ābolu limonāde
0.25 TK
0.25 TK kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
1 TK
1 TK ūdens
ūdens
Apelsīnu krēmam
200 g
200 g maskarpone
maskarpone
100 g
100 g saldais krējums
saldais krējums
1 gab.
1 gab. apelsīns
apelsīns
30 g
30 g Demeraras cukurs
Demeraras cukurs
0.5 TK
0.5 TK vaniļas pasta
vaniļas pasta
  • Romantiskas vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Restorāna cienīgs deserts, kuru pagatavot mājās apstākļos. Recepti piedāvā "Mežpils alus" sadarbībā ar pavāri Lindu Brensoni.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visus žāvētos augļus sagriež mazākos gabalos. Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež tādos pašos gabalos kā žāvētos augļus. Pievieno cukuru, garšvielas, liķieri, citrona mizu un sulu. Atstāj istabas temperatūrā uz 24 stundām.

    Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež 4 daļās. Liek uz cepamās pannas, apber ar cukuru un kanēli, pievieno sviestu. Liek līdz 170ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.

    Maskarpones sieru uzputo kopā ar saldo krējumu, mizu no ⅔ apelsīna, cukuru un vaniļu. Pievieno apelsīnu sulu pēc garšas.

    Augļu mērci liek katliņā, pievieno ābolu–cidoniju limonādi un sviestu. Ļauj vārīties uz mazas uguns 5 minūtes.

    Kukurūzas cieti sajauc kopā ar ūdeni un pievieno mērcei. Pavāra vēl 2 minūtes.

    Uz šķīvja kārto ceptos ābolus, pēc tam silto mērci. Virsū liek apelsīnu krēmu un visam pārrīvē apelsīna mizu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.