Foto: Shutterstock
Apelsīnu kūka grieķu gaumē būs īsts dienas prieks cukursaldu kārumu cienītājiem.
180Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gcukurs350 mlūdens1 apelsīns1 TKkanēlis500 gfilo mīkla3 apelsīni5 olas200 ggrieķu jogurts180 mlolīveļļa100 gcukurs1 TKcepamais pulveris

Sagatavošana

1

Katliņā lej ūdeni, pievieno cukuru un kanēli. Apelsīnu pārgriež uz pusēm, izspiež sulu – gan sulu, gan apelsīna puses pievieno katliņa saturam. Maisot karsē sīrupu. Kad tas sāk burbuļot, tad karsē vēl 8 minūtes, tad noņem no plīts un atdzesē.

2

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ietauko 20x30 cm izmēra veidni.

3

Izņem filo mīklu no iepakojuma. Ar rokām saplucina mīklas plāksnes driskās. Saplucināto mīklu liek veidnē, piepildot to līdz pat malām.

4

Vienu apelsīnu pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītes, ko izmantot kūkas dekoram.

5

Atlikušajiem apelsīniem norīvē miziņu, izspiež sulu un liek bļodā. Pievieno olas, jogurtu, eļļu, cukuru un cepamo pulveri. Visu sablendē vai sakuļ viendabīgā masā.

6

Sakulto masu lej veidnē virs filo mīklas un iecilā, lai pārliecinātos, ka kūkas masa vienmērīgi piepildījusi visu veidni.

7

Kūkas virspusi pārklāj ar apelsīnu šķēlītēm. Liek kūku krāsnī uz 45 minūtēm.

8

Kolīdz kūka izņemta no krāsns, to nekavējoties pārlej ar apelsīnu sīrupu (iepriekš no sīrupa izņemot apelsīna pusītes) un atdzesē vismaz 1 stundu, līdz lielākā daļa sīrupa iesūkusies karstajā kūkā.

9

Griež kūku gabaliņos un pasniedz.

Lai labi garšo!

Noskatoties portāla "Allrecipes" video, vari soli pa solim izsekot līdzi kūkas tapšanas procesam:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!