Apgāztā apelsīnu kūka
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.2857 7
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Garda apgāztā kūka, lai izgaršotu pēdējos sezonas mandarīnus vai sulīgos apelsīnus. Pasniedz ar kādu karoti putukrējuma vai saldējuma bumbu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°C.

Kūkas formu izklāj ar cepampapīru un ietauko. Mandarīnus vai apelsīnus sagriež plānās šķēlītēs un noblanšē karstā ūdenī 2 minūtes, pēc tam nokāš.

Kūkas formas pamatni ieziež ar izkausēto sviestu un pārkaisa ar pūdercukuru. Tad tajā izkārto citrusaugļu šķēlītes.

Gatavo mīklu – lielā bļodā liek sviestu, pieber miltus, cepamo pulveri, marmelādi (vai džemu) un olas. Visu sakuļ, līdz masa viendabīga. Kūkas mīklu lej pāri citrusiem kūkas formā.

Kūku liek cepeškrāsnī un cep 35–40 minūtes, līdz tā zeltaina un skaisti pacēlusies. Gatavo kūku izņem no krāsns un atdzesē formā 5 minūtes.

Lai noglazētu kūku, katliņā uzkarsē trīs ēdamkarotes ar marmelādi, kurai pievienota ēdamkarote ūdens.

Kūkas formu uzmanīgi apgāž otrādi un ļauj kūkai uzkrist uz servējamā šķīvja. Tad tās virsu apsmērē ar uzsildīto marmelādi.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form