Čatnijs no aprikozēm, rozīnēm, āboliem un sīpoliem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 ml
500 ml baltvīna etiķis
baltvīna etiķis
1 kg
1 kg aprikozes
aprikozes
350 g
350 g gaišās rozīnes
gaišās rozīnes
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
2 gab.
2 gab. āboli
āboli
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK rīvēts ingvers
rīvēts ingvers
1 ĒK
1 ĒK dzeltenās sinepju sēklas
dzeltenās sinepju sēklas
1 gab.
1 gab. kanēļa standziņa
kanēļa standziņa
1 šķipsna
1 šķipsna čili pārslas
čili pārslas
500 g
500 g cukurs
cukurs
Piederumi:
 
sterilizētas ievārījuma burkas
sterilizētas ievārījuma burkas
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dažādi
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pikantais čatnijs, kuram bez aprikozēm un rozīnēm pievienoti arī āboli un pat sīpoli. Čatnijs būs ideāla piedeva siera platēs, kur to baudīt kopā ar kādu krekera cepumu un mīksto sieru.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā katlā ielej baltvīna etiķi, pievieno gabaliņos sagrieztas aprikozes, rozīnes, sakapātus sīpolus, sagrieztus ābolus, ingveru, sinepju sēklas, kanēļa standziņu un čili. Ļauj masai sākt vārīties, tad liesmas karstumu samazina uz mērenu un masu vāra aptuveni 45 minūtes.

    Vārot čatniju, to ik pa laikam apmaisa, lai nepiedegtu pie katla virsmas.

    Kad augļi mīksti, pievieno cukuru, un masu maisa, līdz cukurs izkusis. To turpina vārīt 45 - 60 minūtes, līdz čatnijs ir biezs, rūpīgi uzmanot, lai tas nepiedeg.

    Kad laiks pagājis, katlu ņem nost no karstuma un gatavo čatniju kādu brīdi atdzesē. Pēc tam lej sterilizētās burciņās, kuras pēc sapildīšanas pilnībā atdzesē.

    Gatavajam čatnijam pirms izmantošanas ļauj nostāvēt vismaz divas nedēļas. Glabā vēsā un tumšā vietā aptuveni sešus mēnešus, bet pēc burciņu atvēršanas – ledusskapī.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form