Ar alkoholu un bez: divu veidu augļu boles
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
 
arbūzs
arbūzs
 
aprikozes
aprikozes
 
zemenes
zemenes
 
ķirši
ķirši
 
laims
laims
 
citrons
citrons
 
svaiga piparmētra
svaiga piparmētra
1 l
1 l sausais baltvīns
sausais baltvīns
1 l
1 l limonāde ''Sprite''
limonāde ''Sprite''
0,7 l
0,7 l bezalkoholiskais šampanietis
bezalkoholiskais šampanietis
2-3 ĒK
2-3 ĒK cukurs
cukurs
  • Alkoholiskie dzērieni un kokteiļi
  • Limonāde un kvass
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Augļu bole ir vasaras cienīgs dzēriens, kas, pareizi pagatavots, garšos gan lieliem, gan maziem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo augļus bolei - sagriež arbūzu un ar karoti veido bumbas vai izgriež mīkstuma kubiņus, aprikozes sagriež daivās, zemenes pārgriež uz pusēm, tāpat arī dara ar ķiršiem. Sagriež citrusus šķēlēs.

    Augļus liek lielā bļodā, burkā, krūkā vai citā traukā, kur paredzēts pasniegt dzērienu. Pārber ar cukuru, pievieno piparmētru lapiņas un atstāj uz minūtēm 20 vismaz ievilkties, sasuloties.

    Sadala augļus divos traukos, lai vienā var gatavot alkoholisko, otrā - bezalkoholisko boli.

    Alkoholiskajai boli gatavo, augļus aplejot ar pudeli baltvīna un pielejot tikpat daudz limonādi ''Sprite''.

    Bezalkoholisko boli gatavo, aplejot augļus ar bezalkoholisko šampanieti (piemēram, ''Mežezers'') vai to pašu limonādi ''Sprite'', ko var atjaukt ar gāzētu minerālūdeni, lai dzēriens nebūtu tik salds.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form