Šī Džeimija Olivera radītā maltīte būs īsts baudījums ikvienam, kam patīk gardi pamieloties. Tā paredzēta divām personām un lieliski iederēsies Ziemassvētku galdā kopā ar glāzi "Cabernet Sauvignon" vīna vai kādu atspirdzinošu dzērienu. Piedzīvo svētkus romantiskā gaisotnē!

Tomēr allaž der atcerēties, ka svētkos svarīgi ir ne tikai gardi paēst un padzert, bet censties ievērot mērenību, lai pēcāk vēderā nebūtu smaguma sajūtas un nemocītu sirdsapziņas pārmetumi, iesaka pasaulē slavenākais pavārs.

13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 x 160 g pīles krūtiņas2 šalotes sīpoli90 gauksts nesālīts sviests50 gbaltās, cukurotās mandeles MARINĀDEI:2 ĒKšķidrs medus1 ĒKsojas mērce ar zemu sāls saturu50 gkonjaks1 TKmalts kanēlis KARTUPEĻU BIEZENIM:2 vidēji lieli kartupeļi100 mlpiens1 šķipsnamalts muskatrieksts

Sagatavošana

1

Sagatavo pīli iepriekšējā dienā. Ar asu nazi izdari iegriezumus viscaur gaļā. Ieliec gaļu kastrolī.

2

Marinādei samaisi medu un sojas mērci pannā, pievieno konjaku un kanēli un labi samaisi. Uzliec pannu uz vidējas liesmas un ļauj uzvārīties, pēc 2 minūtēm noņem no liesmas, ļaujot daļai alkohola iztvaikot.

3

Apslaki pīles krūtiņu ar marinādi, apklāj ar pārtikas plēvi un atstāj aukstumā uz 24 stundām, ik pa laikam pagrozot gaļu, lai marināde vienmērīgi ievilktos.

4

Nākamajā dienā uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Nomizo un sakapā šalotes sīpolus, sagriez cukurotās mandeles un sadali sviestu kubiciņos.

5

Uzkarsē sviestu cepampannā uz vidējas liesmas, pievieno sakapātos sīpolus un sautē 8 minūtes, kamēr mīksti un sāk karamelizēties, tad noņem no liesmas un pievieno mandeles.

6

Novieto pīles krūtiņu ar ādu uz leju, pa virsu liec šalotes sīpolus un riekstus, tad uzliec virsū otru krūtiņu ar ādu uz augšu. Apsien krūtiņas ar virtuves diegu 3 līdz 4 cm attālumā un uzsien galā mezglu. Noliec malā.

7

Lai sagatavotu biezeni ieliec nomizotus kartupeļus lielā pannā ar aukstu sālītu ūdeni uz augstas liesmas. Vāri 20 līdz 30 minūtes vai līdz brīdim, kad kartupeļos var viegli iedurt nazi.

8

Pa to laiku liec sagatavoto pīli cepampannā uz lēnas uguns un cep 5 minūtes no katras puses, tad ieliec pannu krāsnī uz 6 minūtēm. Noņem pīli no pannas, apsedz un ļauj nostāvēties.

9

Nosusini kartupeļus un ļauj tiem nedaudz atdzist, tad saspaidi tos un pagatavo biezeni.

10

Pārliec kastrolī un vāri, bieži apmaisot, uz vidējas liesmas 5 minūtes, tad pievieno atlikušo sviestu un kārtīgi apmaisi ar virtuves lāpstiņu, kamēr izveidojas viendabīga masa. Noliec malā.

Atsevišķā pannā uz vidējas liesmas uzvāri pienu, pievieno šķipsniņu muskatrieksta, tad iemaisi kartupeļu biezenī.

11

Pārgriez diegus, ar ko satīta pīles krūtiņa, sadali šķēlēs un pasniedz kopā ar kartupeļu biezeni.

Lai uzzinātu, kā pagatavot citus garšīgus Ziemas saulgriežu ēdienus, televīzijas kanālā "FOX Life" ceturtdien, 24. decembrī, plkst. 21:00 skaties raidījumu "Džeimija lieliskie Ziemassvētki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!