Ar gaļas maļamo mašīnu formēti cepumi
Foto: Kadrs no video
3.2000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g sviests
sviests
2
2 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
180 g
180 g cukurs
cukurs
5 ĒK
5 ĒK majonēze
majonēze
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
2 g
2 g vanilīns
vanilīns
500-550 g
500-550 g milti
milti
1,5 TK
1,5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Cepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Bērnībā šie vienkārši pagatavojamie, trauslie un drupanie smilšu mīklas cepumi svētkos tika cepti teju katrā ģimenē. Ja tev nav gaļas maļamās mašīnas ar speciālu uzliku cepumu formēšanai, mīklu vari izrullēt un sagriezt plāksnēs, rombos vai izspiest no tās figūriņas. Recepti iesaka "Youtube" kulinārijas kanāla recepšu autore Mila Griškeviča.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mīklu. Mīkstam sviestam pievieno cukuru un ar karoti satrin.

    Pievieno olu dzeltenumus, sāli, majonēzi (tā cepumos nebūs sagaršojama) un samaisa.

    Pa daļām pievieno un iemaisa iepriekš izsijātus miltus, cepamo pulveri un vanilīnu. Samīca viendabīgu mīklu.

    Pārklāj trauku ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 30 minūtēm (ja jāsteidzas, šo soli var izlaist).

    Atvēsināto mīklu izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu, izlaižot caur cepumu formēšanai paredzētu uzliku. Veido 4-5 cm garus cepumiņus.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

    Liek cepumus uz plāts atstatus vienu no otra.

    Liek krāsnī, 10 minūtes cep bez konvekcijas, tad ieslēdz konvekcijas režīmu un cep vēl 7 minūtes. Ja krāsnij nav konvekcijas, tad seko līdzi cepumu izskatam. Tie ir gatavi tad, kad kļuvuši zeltaini.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form