Karstās siermaizes
Foto: Linda Tellgrena, Lindasvirtuve.lv
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Saldskābmaize kopā ar īpaši pagatavotiem sīpoliem būs garda delikatese baudīšanai kā ikdienā, tā svētku reizēs. Vēl jo labāk maizīte garšos kopā ar glāzi putojoš un auksta alus. Tieši kausētais siers padara maltīti īpašu – tas ir patīkami izkusis un smeķīgs. Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore.

Nomizo sīpolus, pārgriež gareniski uz pusēm un tad sagriež plānās un pēc iespējas vienāda biezuma ripiņās.

Uzkarsē pannu uz vidējas uguns, uzlej uz pannas eļļu. Pievieno sīpolus un kārtīgi samaisa – tā, lai tie būtu pārklāti ar eļļu. Cep piecas minūtes, līdz sīpoli sāk 'svīst' un kļūt caurspīdīgi. Pievieno balzametiķi, cukuru, sāli un svaigo timiānu. Uz lēnas uguns sīpolus cep 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

Ja vēlies maizes šķēles skaisti zeltainas, apcep tās pannā uz vidējas uguns no abām pusēm gī sviestā. Taču to var arī nedarīt.

Divas maizes šķēles novieto vienu otrai blakus. Uz tām vienmērīgā kārtā uzliek karamelizētos sīpolus, tiem virsū – siera šķēles (tās var būt nedaudz pāri maizes riku malām). Noslēdz visu ar atlikušajām divām maizes šķēlēm.

Maizīti liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep cepeškrāsnī (ja iespējams – grila režīmā), līdz siers izkusis (aptuveni 8-10 minūtes).

Izņem no krāsns, pārgriež vidū uz pusēm un pasniedz siltas.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form