Karstās siermaizes
Foto: Linda Tellgrena, Lindasvirtuve.lv
2.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 sarkanie sīpoli
sarkanie sīpoli
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
80 ml
80 ml balzametiķis
balzametiķis
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK timiāns
timiāns
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
4 šķēles
4 šķēles saldskābmaize
saldskābmaize
1 ĒK
1 ĒK gī sviests (pēc izvēles)
gī sviests (pēc izvēles)
4 šķēles
4 šķēles siers, piemēram, Trikata Emmental Light
siers, piemēram, Trikata Emmental Light
  • Brokastis
  • Vakariņas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Kanapē un sviestmaizes
  • Karstās uzkodas
  • Picas un karstmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Saldskābmaize kopā ar īpaši pagatavotiem sīpoliem būs garda delikatese baudīšanai kā ikdienā, tā svētku reizēs. Vēl jo labāk maizīte garšos kopā ar glāzi putojoš un auksta alus. Tieši kausētais siers padara maltīti īpašu – tas ir patīkami izkusis un smeķīgs. Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizo sīpolus, pārgriež gareniski uz pusēm un tad sagriež plānās un pēc iespējas vienāda biezuma ripiņās.

    Uzkarsē pannu uz vidējas uguns, uzlej uz pannas eļļu. Pievieno sīpolus un kārtīgi samaisa – tā, lai tie būtu pārklāti ar eļļu. Cep piecas minūtes, līdz sīpoli sāk 'svīst' un kļūt caurspīdīgi. Pievieno balzametiķi, cukuru, sāli un svaigo timiānu. Uz lēnas uguns sīpolus cep 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

    Ja vēlies maizes šķēles skaisti zeltainas, apcep tās pannā uz vidējas uguns no abām pusēm gī sviestā. Taču to var arī nedarīt.

    Divas maizes šķēles novieto vienu otrai blakus. Uz tām vienmērīgā kārtā uzliek karamelizētos sīpolus, tiem virsū – siera šķēles (tās var būt nedaudz pāri maizes riku malām). Noslēdz visu ar atlikušajām divām maizes šķēlēm.

    Maizīti liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep cepeškrāsnī (ja iespējams – grila režīmā), līdz siers izkusis (aptuveni 8-10 minūtes).

    Izņem no krāsns, pārgriež vidū uz pusēm un pasniedz siltas.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form