Pildīts ķirbis
Foto: Shutterstock
4.0000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
ķirbis
ķirbis
 
maltā gaļa
maltā gaļa
 
sviests
sviests
 
burkāni
burkāni
 
sīpoli
sīpoli
 
šampinjoni
šampinjoni
 
rīsi
rīsi
 
sāls
sāls
 
malti melnie pipari
malti melnie pipari
 
ķiploks
ķiploks
2 gab.
2 gab. olas
olas
 
garšvielas
garšvielas
  • Medījuma gaļas ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu sacepumi
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas sacepumi
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Helovīna ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Pasaules Virtuve
  • Pildīts ķirbis ar malto gaļu - pagatavot nav tik sarežģīti, kā varētu likties.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Jāiepērk vai kā citādi jādabū vesels ķirbis, ne pārāk liels, tāds, lai iet vesels cepeškrāsnī. No šķirnēm labāk izvēlēties ar pēc iespējas cietāku mizu. Man labākie šķiet ar tādu mazliet zaļganu mizu.

    Ķirbim nogriež tādu kā cepurīti/vāciņu - var atstāt ar visu kātiņu.

    Ja ķirbis, noliekot uz galda virsmas, nestāv taisni, var mazliet piegriezt apakšpusi, lai piepildīts cepeškrāsnī stāv kā ķipis; negriez pārāk daudz, tad viss labums cepot iztecēs.

    Izņem sēklas un mazliet izdobj arī mīkstumu, atstājot aptuveni 2 - 4 cm, atkarībā no ķirbja lieluma.

    Gatavo pildījumu – jauktai maltai gaļai (var arī medījuma) pievieno sviestā saceptus diezgan daudz burkānus un sīpolus, ja ir, tad saceptas bekas no ledusskapja, ja ne – var sacept šampinjonus, bet var iztikt arī bez, un noteikti jau novārītus rīsus, sāli, piparus, garšvielas – "Anniņa" bez sāls utt. pēc patikas, ķiploku un 1-2 olas, atkarībā no daudzuma. Visu to labi samīca un iepilda ķirbja vēderā, uzliek ķirbim vāciņu.

    Uzstutē to uz cepešpannas un iestumj cepeškrāsnī 180*C cep ilgi - ~ 2-3 stundas, ja liels, tad vēl ilgāk.

    Tad nāk tas skaistākais. Kad ķirbis gatavs, to veselu liek uz galda, saimniece klausās sajūsmināto viesu izsaucienus, tad noņem vāciņu un ar lielu karoti garā kātā dala porcijās ar visu ķirbja mīkstumu. Pāri parasti paliek tikai izdobtā ķirbja miza.

    Klāt var pasniegt krējuma mērci ar zaļumiem, ja vēlies tomātveidīgu mērci, kartupeļus, ja kādam vajag, vai vienkārši graudu maizi.

    * tas nav tik grūti un sarežģīti, kā varbūt izklausās. Sagatavošana ~ 1 stunda, kamēr ķirbis cepas, gaidot viesus, var pagūt visu citu vai arī pucēties.

    Iesūtīja: Dzērvīte

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form