Foto: Shutterstock
Pildīts ķirbis ar malto gaļu - pagatavot nav tik sarežģīti, kā varētu likties.

Jāiepērk vai kā citādi jādabū vesels ķirbis, ne pārāk liels, tāds, lai iet vesels cepeškrāsnī. No šķirnēm labāk izvēlēties ar pēc iespējas cietāku mizu. Man labākie šķiet ar tādu mazliet zaļganu mizu.

240Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

ķirbis maltā gaļa sviests burkāni sīpoli šampinjoni rīsi sāls malti melnie pipari ķiploks2 gab.olas garšvielas

Sagatavošana

1

Ķirbim nogriež tādu kā cepurīti/vāciņu - var atstāt ar visu kātiņu.

2

Ja ķirbis, noliekot uz galda virsmas, nestāv taisni, var mazliet piegriezt apakšpusi, lai piepildīts cepeškrāsnī stāv kā ķipis; negriez pārāk daudz, tad viss labums cepot iztecēs.

3

Izņem sēklas un mazliet izdobj arī mīkstumu, atstājot aptuveni 2 - 4 cm, atkarībā no ķirbja lieluma.

4

Gatavo pildījumu – jauktai maltai gaļai (var arī medījuma) pievieno sviestā saceptus diezgan daudz burkānus un sīpolus, ja ir, tad saceptas bekas no ledusskapja, ja ne – var sacept šampinjonus, bet var iztikt arī bez, un noteikti jau novārītus rīsus, sāli, piparus, garšvielas – "Anniņa" bez sāls utt. pēc patikas, ķiploku un 1-2 olas, atkarībā no daudzuma. Visu to labi samīca un iepilda ķirbja vēderā, uzliek ķirbim vāciņu.

5

Uzstutē to uz cepešpannas un iestumj cepeškrāsnī 180*C cep ilgi - ~ 2-3 stundas, ja liels, tad vēl ilgāk.

6

Tad nāk tas skaistākais. Kad ķirbis gatavs, to veselu liek uz galda, saimniece klausās sajūsmināto viesu izsaucienus, tad noņem vāciņu un ar lielu karoti garā kātā dala porcijās ar visu ķirbja mīkstumu. Pāri parasti paliek tikai izdobtā ķirbja miza.

7

Klāt var pasniegt krējuma mērci ar zaļumiem, ja vēlies tomātveidīgu mērci, kartupeļus, ja kādam vajag, vai vienkārši graudu maizi.

8

* tas nav tik grūti un sarežģīti, kā varbūt izklausās. Sagatavošana ~ 1 stunda, kamēr ķirbis cepas, gaidot viesus, var pagūt visu citu vai arī pucēties.

Iesūtīja: Dzērvīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!