Ar malto gaļu, rīsiem un fetas siera drumstalām pildīts ķirbis
Foto: Shutterstock
3.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Īpaši sulīgs un kārdinošs veids, kā pagatavot rudens ražas karali – ķirbi. Maltā gaļa ar dažādām piedevām labi sader ne vien ar papriku vai kabačiem, bet to var pildīt arī nelielos ķirbīšos, īpašam sulīgumam pievienojot pildījumam arī fetas siera drumstalas.

Burkānu nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Ķiplokus nomizo, sīki sakapā. Sīpolu nomizo, sakapā. Zaļumus sasmalcina. Fetu sadrupina.

Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc 2 minutēm pievieno burkānus, cep 2-3 minūtes, tad pievieno gaļu un, ik pa brīdim apmaisot, apcep vēl 2-3 minūtes. Pannas saturu ber bļodā, pievieno novārītos rīsus, piparus, olu, fetas drupačas un visu samaisa (sāli nav nepieciešams pievienot, jo fetas siers ir gana sāļš).

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.

Pa to laiku sagatavo ķirbi: pārgriež gareniski uz pusēm (apaļas formas ķirbim var tikai nogriezt "vāciņu"), ar karoti izgrebj sēklas, mīkstumu atstājot.

Liek ķirbja pusītēs vai ķirbī pildījumu ar nelielu kaudzīti, jo cepšanas procesā tam ir tendence saplakt.

Ķirbi pārklāj ar foliju, lai tas nepiedegtu, un liek krāsnī. Cep aptuveni 30 minūtes, tad, iedurot ar nazi, pārbauda, vai ķirbis ir gana mīksts. Ja nepieciešams, cep vēl 10 minūtes, tad noņem foliju, pārkaisa pildījumu ar sieru un cep vēl 5-7 minūtes grila režīmā, līdz siers izkusis.

Izņem ķirbi no krāsns, pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form