Ar malto gaļu, rīsiem un fetas siera drumstalām pildīts ķirbis
Foto: Shutterstock
3.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 neliels ķirbis
neliels ķirbis
500 g
500 g maltā gaļa
maltā gaļa
1.5 glāzes
1.5 glāzes vārīti rīsi
vārīti rīsi
100 g
100 g fetas siers
fetas siers
1
1 burkāns
burkāns
1
1 sīpols
sīpols
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
1
1 ola
ola
pēc garšas
pēc garšas zaļumi
zaļumi
70 g
70 g rīvēts siers
rīvēts siers
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Īpaši sulīgs un kārdinošs veids, kā pagatavot rudens ražas karali – ķirbi. Maltā gaļa ar dažādām piedevām labi sader ne vien ar papriku vai kabačiem, bet to var pildīt arī nelielos ķirbīšos, īpašam sulīgumam pievienojot pildījumam arī fetas siera drumstalas.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Burkānu nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Ķiplokus nomizo, sīki sakapā. Sīpolu nomizo, sakapā. Zaļumus sasmalcina. Fetu sadrupina.

    Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc 2 minutēm pievieno burkānus, cep 2-3 minūtes, tad pievieno gaļu un, ik pa brīdim apmaisot, apcep vēl 2-3 minūtes. Pannas saturu ber bļodā, pievieno novārītos rīsus, piparus, olu, fetas drupačas un visu samaisa (sāli nav nepieciešams pievienot, jo fetas siers ir gana sāļš).

    Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.

    Pa to laiku sagatavo ķirbi: pārgriež gareniski uz pusēm (apaļas formas ķirbim var tikai nogriezt "vāciņu"), ar karoti izgrebj sēklas, mīkstumu atstājot.

    Liek ķirbja pusītēs vai ķirbī pildījumu ar nelielu kaudzīti, jo cepšanas procesā tam ir tendence saplakt.

    Ķirbi pārklāj ar foliju, lai tas nepiedegtu, un liek krāsnī. Cep aptuveni 30 minūtes, tad, iedurot ar nazi, pārbauda, vai ķirbis ir gana mīksts. Ja nepieciešams, cep vēl 10 minūtes, tad noņem foliju, pārkaisa pildījumu ar sieru un cep vēl 5-7 minūtes grila režīmā, līdz siers izkusis.

    Izņem ķirbi no krāsns, pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form