Filo mīklas pīrādziņi ar tunča, fetas un garšaugu pildījumu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Slinkie tunča pīrādziņi, kurus pagatavot no gatavas filo mīklas. Tunča pildījumam pievieno arī pētersīļus, vārītas olas un fetas sieru. Garšos lieliski!

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādu atzīmei.

Pannā izkausē 30ml sviestu, un apcep tajā smalki sakapātu sīpolu, kā arī sarkano čili, kas sagriezts gabaliņos un iztīrīts no asajām sēkliņām.

Pievieno miltus, sastāvdaļas apmaisa un apcep vēl minūti. Pēc tam pielej pienu un "mērci" maisa, līdz tā sāk burbuļot. Apvāra aptuveni 10 minūtes.

Kad gatavs, ņem nost no plīts un iemaisa masā tunča gabaliņus, sakapātus pētersīļus, novārīto olu gabaliņu un fetas sieru.

Ņem sešas filo mīklas plāksnes un to virspusi apklāj ar atlikušajiem 100ml sviesta un rīvmaizi. Mīklas plāksnes liek vienu otrai virsū, lai būtu divas kaudzītes ar trim sloksnēm.

Katru mīklas plākšņu tornīti sagriež četrās daļās, tā lai kopā būtu astoņi mīklas gabaliņi.

Tunča pildījumu sadala uz visām astoņām mīklas daļām, un aizloka pīrādziņu malas.

Pīrādziņus liek uz cepamās pannas, apkaisa ar sezama sēkliņām, apsmērē ar sviestu un liek cepeškrāsnī cepties 20 minūtes.

Kad zeltaini un gatavi, ņem laukā un pasniedz. Labu apetīti!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form