Arbūzu gaspačo
Foto: Shutterstock
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 ml
500 ml arbūza mīkstuma kubiņi
arbūza mīkstuma kubiņi
1
1 liels tomāts
liels tomāts
3
3 gurķi
gurķi
1/2
1/2 čili pipars
čili pipars
1 TK
1 TK laima sula (vai citronu sula, vai vīna etiķis)
laima sula (vai citronu sula, vai vīna etiķis)
1
1 bazilika zariņš
bazilika zariņš
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
 
arbūza gabaliņi pasniegšanai
arbūza gabaliņi pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Svaigēšana
  • Aukstās zupas
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vasaras karstumā veldzējumu sniegs arbūzu gaspačo. Nelielais asumiņš uzmundrinās un dos enerģiju.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagriež arbūza mīkstumu kubiņos, iztīrot sēklas. Kubiņus liek blenderī. Pievieno smalki sagrieztas bazilika lapiņas, dažas noglabājot rotāšanai, kā arī smalki sagrieztu čili.

    Tomātam kātiņa galā veic krustenisku iegriezumu un ieliek bļodiņā. Aplej ar verdošu ūdeni un ļauj tomātam pastāvēt dažas minūtes, pēc tam noskalo aukstā ūdenī, novelk miziņu. Tomātu sagriež un liek blenderī. Gurķus nomizo, lielāko daļu sagriež palielos gabalos un liek blenderī. Pārējos sagriež smalki, līdzīgi kā rosolam, un noglabā pasniegšanai.

    Blenderī ielej laima sulu un dārzeņus sablenderē gludā masā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Ja nepieciešams, pievieno papildus laima sulu. Pasniedzot rotā ar papildus arbūza un gurķa gabaliņiem, bazilika lapiņām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form