Armēņu kololiks jeb liellopa zupa ar pildītām gaļas frikadelēm
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas

Dzidra un bezgala aromātiska liellopa gaļas zupa armēņu gaumē jeb kololiks. Šīs zupiņas īpašais "trumpis" ir sulīgas maltās gaļas frikadeles, kas pildītas ar vārītiem rīsiem un kapātiem zaļumiem.

Gatavo buljonu. Kaulus pārlej ar ūdeni un vāra. Kad parādās putas, tās nosmeļ. Tad buljonam pievieno pārējās sastāvdaļas un uz nelielas liesmas vāra to aptuveni pusotru stundu.

Kamēr buljons vārās, novāra rīsus un vairākos ūdeņos noskalotus putraimus. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos vai stienīšos.

Gatavo frikadeļu masu. Pievieno maltajai gaļai sīki sakapātu sīpolu, putraimus un izmīca.

Gatavo frikadeļu pildījumu. Rīsiem pievieno sāli, piparus, sīki sakapātus zaļumus un visu samaisa.

Veido frikadeles. Uz plaukstas saplacina gaļas plācenīti, tā vidū liek tējkaroti rīsu pildījuma, pārloka gaļu pāri pildījumam un veido apaļas formas frikadeli. Tā turpina, kamēr visas sastāvdaļas izmantotas.

Buljonu nokāš, lej atpakaļ katlā. Pievieno sāli, cukuru, piparus, kartupeļus un iemaisa tomātu pastu. Kad buljons sāk vārīties, uzmanīgi liek tajā sagatavotās frikadeles un vāra vēl 12-15 minūtes.

Pirms pasniegšanas zupai pievieno zaļumus.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form