Paelja ar baltvīnu un garnelēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 ĒK
1 ĒK saulespuķu eļļa
saulespuķu eļļa
1
1 sīpols
sīpols
1
1 sarkanā paprika
sarkanā paprika
šķipsna
šķipsna safrāns
safrāns
250 g
250 g paeljas rīsi (baltie rīsi vai arborio rīsi)
paeljas rīsi (baltie rīsi vai arborio rīsi)
150 ml
150 ml baltvīns
baltvīns
600 ml
600 ml karsts zivju buljons
karsts zivju buljons
400 g
400 g lielas, izlobītas garneles
lielas, izlobītas garneles
2 ĒK
2 ĒK sakapāti pētersīļi
sakapāti pētersīļi
 
sāls
sāls
 
melnie pipari
melnie pipari
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Spāņu nacionālā virtuve
  • Karstasinīgo spāņu kulinārais šedevrs paelja, kurā rīsiem pievienotas gardās jūras veltes garneles. Rīsiem pavisam īpašu un izteiktu garšu piešķirs baltvīns un zivju buljons. Gatavo maltīti iesakām baudīt pieskaņoti – ar glāzi labi atdzesēta spāņu vīna!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Eļļu lej paeljas pannā vai lielā cepamajā pannā, kurai ir vokpannai līdzīgi izliekts dibens un uzkarsē virs mērenas liesmas.

    Pēc tam pannā ieber sasmalcinātu sīpolu, gabaliņos sagrieztu papriku un apcep 5–7 minūtes, līdz dārzeņi kļūst viegli mīksti. Kad tas izdarīts, pievieno šķipsniņu safrāna un apcep vēl divas minūtes.

    Pannā pievieno rīsus (derēs baltie, garie rīsi, var izmantot arī arborio rīsus, bet vislabāk meklēt tieši paeljas gatavošanai paredzētus), kurus apcep aptuveni divas minūtes, lai tie pilnībā sajauktos ar sīpoliem un safrānu.

    Pēc tam visu pārlej ar baltvīnu. Dažas minūtes karsē pannā, ik pa laikam apmaisot, līdz rīsi teju pavisam uzsūkuši sevī vīnu. Kad tas noticis, rīsus pārlej ar karstu zivju buljonu.

    Rīsus vāra aptuveni 15 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti un buljons tajos uzsūcies, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg.

    Kad tas izdarīts, pannā ber garneles, apcepot tik ilgi, lai tās sasiltu (ja tiek izmantotas iepriekš izvārītas un sasaldētas garneles). Bet, ja paeljai izmanto svaigas garneles, gatavo tās tik ilgi, līdz paliek gaiši rozā.

    Pēc tam paeljā iemaisa sakapātos pētersīļus un apkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Ja paelja izskatās pārāk sausa, tai var pievienot pavisam nedaudz verdoša ūdens.

    Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, kamēr vēl paelja karsta.

    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form