Foto: Privātais arhīvs
Lieliskās garšas noslēpums ir aromātiskajā gaļas un dārzeņu marinādē, ko sagatavot ir ļoti vienkārši. Sulīgi un kraukšķīgi vistu šķiņķīši, ko papildina garšā izteiksmīgi dārzeņi. Liec visu cepeškrāsnī un taps pusdienas vai vakariņas, ko baudīt gardu muti. Recepti iesaka gardēde Kristīne Pleiša.
95Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vistas šķiņķīši kartupeļi burkāni sīpoli ziedkāposts ķiploki kartupeļu garšviela kaltēts baziliks kaltēts oregano citronpipari piecu piparu maisījums sāls ķiploku sāls eļļa

Sagatavošana

1

Šķiņķīšos iemaisi sasmalcinātus ķiplokus, piecu piparu maisījumu, citronpiparus un sāli.

2

Ļauj iemarinēties pusstundu.

3

Sīpolus un burkānus, kā arī ziedkāpostu sagriez mazākos gabaliņos. Savukārt kartupeļus vari sagriezt uz pusēm.

4

Apslaki dārzeņus ar eļļu un apkaisi no visām pusēm ar ķiploku sāli, kaltētu oregano un baziliku.

5

Ļauj iemarinēties 20 minūtes.

6

Kārto visu cepešpannā un cep 190 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 45 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!