Aromātiskie ingvera un medus cepumi
Foto: Laila Smeile
2.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g pilngraudu rudzu milti (Laila izmantoja "Herkuless"
pilngraudu rudzu milti (Laila izmantoja "Herkuless"
100 g
100 g rīsu milti
rīsu milti
100 g
100 g pilngraudu auzu milti (Laila izmantoja "Herkuless"
pilngraudu auzu milti (Laila izmantoja "Herkuless"
50 g
50 g kokosriekstu milti
kokosriekstu milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
2 TK
2 TK malts ingvers
malts ingvers
1 TK
1 TK malts kardamons
malts kardamons
1 TK
1 TK malts kanēlis
malts kanēlis
1 TK
1 TK malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
5 TK
5 TK pulverveida zelta krāsviela (pēc izvēles)
pulverveida zelta krāsviela (pēc izvēles)
60 g
60 g kokosriekstu eļļa
kokosriekstu eļļa
90 g
90 g medus
medus
50 g
50 g lielogu dzērvenes (pēc izvēles)
lielogu dzērvenes (pēc izvēles)
3 ĒK
3 ĒK kokosriekstu cukurs
kokosriekstu cukurs
3 gab.
3 gab. olas
olas
  • Cepumi
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Domājot par pašu sarūpētām, ēdamām dāvanām Ziemassvētkos, daudziem prātā nāk dažāda veida saldumi. Un patiesi – tas ir viens no virzieniem, kuru izvēlēties, it īpaši, ja zināt, ka dāvaniņas saņēmējs ir šādu gardumu cienītājs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Ziemassvētku sajūta rodas tieši dāvanu gatavošanā citiem, jo tās vienmēr ir no sirds. Cepumu asortu izlase kastītē ir brīnišķīga izvēle. Tāda dāvana noteikti spēs radīt svētku noskaņu katru reizi, kad uz to paskatīsies vai pasmaržos," stāsta ēdienu blogere un "Instagram" konta @dilailalv autore Laila Smeile.

    Lielā bļodā sajauc kopā sausās sastāvdaļas (garšvielas, cepamo pulveri un zelta pulveri).

    Katliņā uz lēnas uguns izkausē medu, kokosriekstu eļļu un cukuru. Pēc tam noliek malā atdzist.

    Kad medus masa vairs nav karsta, pievieno olas un visu kārtīgi samaisa.

    Medus masu sajauc ar miltiem.

    Samīca mīklu. Sagatavoto mīklu ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu ieliek ledusskapī.

    Izrullē aptuveni 5 mm biezu mīklas plātni, no tās izspiež dažādas formas cepumus.

    Cep 180 grādu karstumā 8-10 minūtes. Ļoti svarīgi ir nepārcept!

    Pievienotās dzērvenes un zelta pulveris izmanto dekorēšanai pēc izvēles. Zelta pulveris liks cepumiem vizuļot, bet dzērveņu smalkie gabaliņi piešķirs skaistus krāsu akcentus. Dzērveņu vietā var likt smalki samaltus pekanriekstus vai valriekstus, kā arī rīvētu apelsīna miziņu.

    Lai lieliski garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form