Domājot par pašu sarūpētām, ēdamām dāvanām Ziemassvētkos, daudziem prātā nāk dažāda veida saldumi. Un patiesi – tas ir viens no virzieniem, kuru izvēlēties, it īpaši, ja zināt, ka dāvaniņas saņēmējs ir šādu gardumu cienītājs.

"Ziemassvētku sajūta rodas tieši dāvanu gatavošanā citiem, jo tās vienmēr ir no sirds. Cepumu asortu izlase kastītē ir brīnišķīga izvēle. Tāda dāvana noteikti spēs radīt svētku noskaņu katru reizi, kad uz to paskatīsies vai pasmaržos," stāsta ēdienu blogere un "Instagram" konta @dilailalv autore Laila Smeile.

120Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 gpilngraudu rudzu milti (Laila izmantoja "Herkuless"100 grīsu milti100 gpilngraudu auzu milti (Laila izmantoja "Herkuless"50 gkokosriekstu milti1 TKcepamais pulveris2 TKmalts ingvers1 TKmalts kardamons1 TKmalts kanēlis1 TKmalts muskatrieksts5 TKpulverveida zelta krāsviela (pēc izvēles)60 gkokosriekstu eļļa90 gmedus50 glielogu dzērvenes (pēc izvēles)3 ĒKkokosriekstu cukurs3 gab.olas

Sagatavošana

1

Lielā bļodā sajauc kopā sausās sastāvdaļas (garšvielas, cepamo pulveri un zelta pulveri).

2

Katliņā uz lēnas uguns izkausē medu, kokosriekstu eļļu un cukuru. Pēc tam noliek malā atdzist.

3

Kad medus masa vairs nav karsta, pievieno olas un visu kārtīgi samaisa.

4

Medus masu sajauc ar miltiem.

5

Samīca mīklu. Sagatavoto mīklu ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu ieliek ledusskapī.

6

Izrullē aptuveni 5 mm biezu mīklas plātni, no tās izspiež dažādas formas cepumus.

7

Cep 180 grādu karstumā 8-10 minūtes. Ļoti svarīgi ir nepārcept!

Pievienotās dzērvenes un zelta pulveris izmanto dekorēšanai pēc izvēles. Zelta pulveris liks cepumiem vizuļot, bet dzērveņu smalkie gabaliņi piešķirs skaistus krāsu akcentus. Dzērveņu vietā var likt smalki samaltus pekanriekstus vai valriekstus, kā arī rīvētu apelsīna miziņu.

Lai lieliski garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!